Poroşenko încrezător că Trump va susţine Ucraina împotriva agresiunii ruseşti

Prezent la Forumul Economic Mondial din Davos şi cu doar câteva zile înaintea învestirii oficiale a lui Donald Trump la conducerea SUA, preşedintele Ucrainei a declarat că este convins că viitorul lider american va susţine Kievul în faţa agresiunii Kremlinului.
Petro Poroşenko la Cotroceni
Petro Poroşenko la Cotroceni (STR/AFP/Getty Images)

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi-a manifestat încrederea că preşedintele ales american, Donald Trump, va susţine Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruseşti, chiar dacă doreşte să repare legăturile ruso-americane.

În interviuri cu Wall Street Journal, Bloomberg şi Reuters la Forumul Economic Mondial din Davos, Poroşenko a afirmat miercuri că declaraţiile de susţinere venite în ultima săptămână din partea unora dintre persoanele nominalizate în administraţia lui Trump i-au oferit un motiv să fie optimist.

“Ne bucurăm de un sprijin bipartizan puternic” în Statele Unite, a declarat Poroşenko pentru Wall Street Journal. “Sunt absolut sigur că o continuare a cooperării noastre cu Statele Unite va fi foarte eficientă”.

Poroşenko a declarat că plănuieşte să viziteze Washingtonul în luna februarie şi că speră să se întâlnească cu Trump. El a adăugat că respectă alegerea votanţilor în cadrul alegerilor democratice occidentale şi că este “pregătit să lucreze cu oricare dintre lideri”.

Totuşi, Poroşenko a avertizat în ceea ce priveşte ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei – lucru pe care Trump a sugerat că l-ar putea face – susţinând că mişcarea ar fi “periculoasă” pentru securitate Occidentului.

În interviul cu Reuters, liderul ucrainean a declarat că sprijinul lui Trump pentru menţinerea sancţiunilor ar arăta din nou că Statele Unite sunt “măreţe”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe