Pop reclamă noi probleme de pe vremea tehnocraţilor: S-au vândut manuale neacreditate. Am demarat o anchetă

Ministrul PSD al Educaţiei, Liviu Pop, susţine că a constatat "cu surprindere" că anul trecut s-au vândut manuale auxiliare neacreditate, astfel că a demarat o anchetă internă.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Anul trecut s-au vândut în unităţile şcolare, la copiii de clasa a IV-a, auxiliare neacreditate şi neautorizate de Ministerul Educaţiei, a acuzat joi, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Liviu Pop, adăugând că a demarat o anchetă internă în legătură cu această problemă.

"Pe zona manualelor auxiliare am constatat cu surprindere că anul trecut s-au vândut în unităţile şcolare, la copiii de clasa a IV-a, auxiliare neacreditate şi neautorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Deci toţi copiii de clasa a IV-a, în septembrie, au primit manuale auxiliare neautorizate, adică un singur material auxiliar a fost acreditat la limba engleză, în rest tot ce au avut copiii de clasa a IV-a pe băncile şcolilor nu a avut nicio autorizare legală de funcţionare.

Am demarat din punctul acesta de vedere o anchetă internă. Aştept săptămâna viitoare să avem finalizată această anchetă, să vedem care sunt editurile care au vândut aceste manuale, care a fost circuitul. Nu ştiu dacă au fost eliberate chitanţe şi toate lucrurile sunt în regulă, dacă va fi nevoie, vom sesiza şi alte instituţii ale statului", a declarat Liviu Pop, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne