Pop, în război cu o asociaţie de elevi: „Serios, acesta e răspunsul dvs.? Ce urmează, o asociere cu Soros?”

Asociaţia Elevilor din Constanţa se pregăteşte să atace în instanţă modificările anunţate de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, la regulamentul şcolar, spre nemulţumirea pesedistului, care susţine că „nu vrea să creadă” că organizaţia este finanţată „de baronii manualelor”.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Ministrul PSD al Educaţiei, Liviu Pop, a modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, însă vestea nu a fost primită tocmai bine de reprezentanţii elevilor, care acuză ilegalităţi şi faptul că, fără măcar o zi de consultare publică în acest sens, a decis să îngrădească anumite drepturi.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda, a anunţat că elevii vor ataca în instanţă modificările anunţate de Pop, deşi admite că unele dintre modificări sunt binevenite, precum faptul că a fost sporit rolul asociaţiilor de părinţi, s-a renunţat la elevul de serviciu, iar nota nu mai poate fi folosită ca mijloc de coerciţie.

Problema este lipsa totală a consultării publice şi faptul că „modifică zona de drepturi ale elevilor altfel decât prin Statutul Elevului, ceea ce e ilegal”.

Telefoanele mobile vor trebui acum depozitate în timpul orei, ministrul Educaţiei explicând că îşi doreşte ca, timp de 50 de minute, elevul să fie atent la oră „nu la cine îi trimite sms şi la cine îl sună şi ce face”.

Şeful Asociaţiei Elevilor Constanţa a explicat că demersul lui Pop afectează exercitarea posesiei asupra unui bun al elevilor, posesie care conform articolului 916 din Codul Civil este o prerogativă a dreptului la proprietate. Mai mult, el a explicat ca şi înainte era interzisă folosirea telefonului în timpul orei, iar utilizarea lui era oricum sancţionată.

Ministrul Educaţiei nu s-a arătat prea încântat de nemulţumirile exprimate de Asociaţia Elevilor din Constanţa.

„Ministrul Educaţiei, în presă, făcând referire la Asociaţia Elevilor din Constanţa: "Nu vreau să cred că sunt finanţaţi de baronii manualelor". Serios, domnule Pop, acesta este răspunsul dvs. pentru poziţiile noastre împotriva modificării Regulamentului de organizare a unităţilor de învăţământ? Ce urmează, o asociere cu Soros? Nu m-ar mira. Susţinătorii financiari ai AEC au fost sau sunt grupul de firme Enel România, firme locale mici sau mijlocii, precum şi oameni de bună credinţă care cred în puterea elevilor de a schimba ceva şi ne redirecţionează 2% din impozitul pe venit. Mă aştept să înceapă o campanie de denigrare împotriva noastră şi a reprezentării independente a elevilor din România, dar aceste practici nu ne vor speria şi nu ne vor face să renunţăm!”, a declarat Alexandru Manda

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne