Ponta va da explicaţii despre situaţia din România: Merge la Bruxelles, Berlin şi Paris

(The Epoch Times)

Premierul Ponta a declarat vineri seară, după votul din Parlament pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, că va face o serie de vizite în mai multe capitale europene şi la Bruxelles pentru a explica situaţia din România.

"Am vorbit şi astăzi cu preşedintele Comisiei Europene Barroso (a fost sunat - n.r.), cu preşedintele Parlamentului European, ne-am aflat până astăzi şi sper să înceteze, noi ca ţară, victime ale unei campanii iresponsabile şi ticăloase de denigrare a noastră ca ţară. Această campanie a fost dusă ori din iresponsabilitate, ori din ceva mult mai grav", a spus Ponta.

El a precizat că atât preşedintelui Comisiei Europene, cât şi celui al Parlamentului European, le-a transmis să trimită experţi la Bucureşti, pentru a constata că justiţia este independentă.

Ponta a mai menţionat că se va deplasa la Bruxelles timp de două zile pentru a se întâlni cu o serie de oficiali europeni, inclusiv cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, pentru a prezenta situaţia din România.

Şi ministrul Justiţiei va merge la Bruxelles

De asemenea, Ponta a anunţat vizite la Paris şi la Berlin.

"Mă voi duce şi voi da răspunsuri la toate acuzaţiile pe care PDL, prin Partidul Popular European din care fac parte, le-au adus României în ansamblu. Dacă există o singură ordonanţă, o singură lege care va fi considerată de către partenerii noştri europeni ca fiind neconformă cu standardele europene, sunt gata, consultându-mă cu preşedintele interimar, să luăm măsuri imediate de îndreptare", a spus Ponta.

Ponta a mai anunţat că ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, se va deplasa săptămâna viitoare la Bruxelles, pentru a se întâlni cu vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding, comisar pentru Justiţie şi Drepturi Fundamentale, pentru a-i explica situaţia din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne