Ponta: Toţi ştiam că Băsescu a colaborat cu Securitatea. E un om fără scrupule, principii sau remuşcări

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Liderul Pro România, Victor Ponta, a acuzat duminică, la scurt timp după decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul Băsescu, că fostul preşedinte "a fost mereu un om total amoral, egocentric şi egoist, fără scrupule, principii sau remuşcări", care este în stare "de orice trădare sau minciună pentru a-şi atinge scopurile".

„Adevărata problemă în cazul 'Traian Băsescu' este alta - ce facem cu toţi cei care au ştiut cine este şi ce este Băsescu, şi totuşi l-au susţinut, s-au lăsat folosiţi şi l-au folosit atâţia ani? Art. 48 din Codul Penal: 'Complice este persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte... fapta complicelui se pedepseşte cu aceeaşi pedeapsă ca şi cea prevăzută pentru autor' / aşa am învăţat la Drept - şi asta înseamnă Dreptate!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Pro România a afirmat că „toţi ştiam” că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea şi că „este în stare de orice trădare”.

„Decizia unei instanţe prin care Băsescu este declarat colaborator al Securităţii nu este despre Băsescu / TOŢI ştiam că a colaborat cu Securitatea ( nu doar cât a fost la Anvers) / TOŢI ştiam că s-a născut şi a fost mereu un om total amoral, egocentric şi egoist, fără scrupule, principii sau remuşcări/ TOŢI ştiam că a fost şi este în stare de orice trădare sau minciună pentru a-şi atinge scopurile şi a-şi păstra poziţia şi avantajele / TOŢI ştiam că a fost demis de peste 90% dintre români în 2012 cu toată echipa lui de complici luptând împotriva voinţei şi interesului poporului/ nicio surpriză pentru niciun om cu o inteligenţă minimă”, a precizat Ponta.

În plus, fostul premier a mai susţinut că există o problemă în ceea ce îi priveşte pe cei care „au ştiut toate aceste adevăruri şi totuşi l-au sprijinit pe Băsescu preferând să nu vadă realitatea sau să găsească scuze penibile / totul pentru că Băsescu a luptat la un moment dat ( şi doar din interes propriu) împotriva celor pe care ei îi urau”.

Ponta le-a mai reproşat acestor susţinători ai lui Băsescu că au făcut acest lucru doar pentru că fostul preşedinte „le satisfăcea lor frustrările, ambiţiile neîmplinite şi lăcomia pe care o ascundeau ipocrit!”

„Au fost complicii lui Băsescu doar pentru că se lupta cu PSD, cu Năstase, Geoană, Oprescu sau Ponta - şi pentru că le dădea lor ceea ce ceilalţi le refuzau”, a adăugat Ponta.

„Băsescu a condamnat Comunismul şi Securitatea ( un fel de Dăncilă şi Fifor condamnând azi 'Regimul Liviu Dragnea') - iar complicii lui încă îl laudă cu ipocrizie pentru asta ; tocmai pentru că au fost şi ei comunişti şi securişti - şi Băsescu a minţit pentru ei toţi/ Dacă avea interesul politic, Băsescu ar fi condamnat orice : religia, familia, omenirea .... iar ei l-ar fi aplaudat în acelaşi fel! Cei care cu adevărat au avut curaj şi au refuzat să facă pactul cu Securitatea şi PCR sunt total uitaţi - pentru ca tot curajul lor a fost confiscat de Băsescu şi gaşca lui de complici!”, a declarat liderul Pro România.

Victor Ponta a opinat că nu se rezolvă nimic prin condamnarea lui Băsescu, în condiţiile în care „complicii lui îşi văd mai departe de viaţă şi de funcţiile lor (să dăm doar exemplul unui alt colaborator dovedit al Securităţii - Mircea Dumitru - Rectorul Universităţii din Bucureşti, actual sponsor oficial pe bani mulţi al CNSAS)”.

„Şi Băsescu îşi vede liniştit de treburile lui: ne reprezintă în continuare în Parlamentul European pe zeci de mii de euro, stă în casa de la RAPPS, primeşte pensie de marinar (turnător) dar şi de parlamentar (pensie specială) , merge cu maşina SPP şi este însoţit de aghiotanţi plătiţi din bani publici - şi ne dă lecţii la televizor despre ce trebuie să facem în România. Nu simt nicio satisfacţie pentru verdictul instanţei ( am avut lucruri mult mai importante şi pozitive de sărbătorit de ziua mea de naştere) / la fel cum nu am nicio satisfacţie că Blejnar ( pe care Băsescu l-a pus să îmi facă dosar penal ) stă acum în închisoare şi , poate, se gândeşte că a fost un prost să îi facă jocurile murdare unuia care ia acum liniştit mii de euro de la Parlamentul European, de la Bugetul de Pensii şi de la Bugetul de Stat ( prin subvenţii pentru PMP, casa de la RAPPS şi plata celor de la SPP)”, a adăugat Ponta.

Făcând referire la Revoluţia din 1989, Ponta a transmis că „am realizat ulterior cât de mult a pierdut România în acei ani / şi de ce nu reuşim nici acum să astupăm prăpastia economică, culturală şi educaţională dintre noi şi Vestul Europei”.

”Cât timp Băsescu şi complicii lui îşi văd neabătuţi de treabă - aşa vom rămâne în ciuda eforturilor noastre”, a conchis Ponta.

Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, vineri, că fostul preşedinte al României Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii. Decizia nu este definitivă iar fostul preşedinte, actualmente europarlamentar, poate face recurs în termen 15 zile de la comunicare. Detalii aici.