Ponta spune că va discuta 7 puncte cu Barroso, inclusiv un calendar clar pentru aderarea la Schengen

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că în cadrul întâlnirii cu preşedintele CE vor fi discutate şapte puncte, printre care se numără „un calendar calendar clar pentru accesul în Schengen”, procedura de numire a Procurorului General şi menţinerea alocărilor pentru România în perioada 2014-2020.

La începutul şedinţei de guvern, Victor Ponta le-a atras atenţia miniştrilor care vor participa la întâlnirea cu Jose Manuel Barroso să aibă pregătite discursuri succinte, întrucât întrevederea va dura doar 45 de minute.

Problema fondurilor europene „este principala temă pe agenda de discuţii pe care o am cu preşedintele Barroso. O să vorbesc despre problema extrem de importantă a menţinerii alocărilor pentru România – în perioada 2014-2020, atât pentru politica agricolă comună, cât şi în cazul fondurilor structurale şi de coeziune”, a spus şeful Executivului.

El a adăugat că o temă importantă de discuţie va fi şi cea legată de Schengen, întrucât îşi doreşte „un calendar clar pentru accesul în spaţiul Schengen”, nefiind uitată nici problema integrării sociale a romilor.

În context, Ponta i-a spus ministrului Justiţiei că trebuie să abordeze şi subiectul privind procedurile de numire a Procurorului General şi a şefului DNA. „Doamna Pivniceru, trebuie să discutăm încă o dată despre faptul că noi am mers cu o procedură transparentă şi că avem nevoie de o procedură legală, discutată în Comisia Europeană, să nu mai permită atât de multe jocuri politice şi să nu mai permită situaţia în care ne aflăm, cu interimat la interimat şi cu prelungiri la prelungiri şi să avem o procedură negociată clar şi agreată cu CE”, a argumentat premierul Ponta.

Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Durao Barroso este aşteptat la Palatul Victoria, la ora 16.45.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne