Ponta: Se face o nedreptate. Voi depune amendamente la Legea salarizării

Victor Ponta şi Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul premier Victor Ponta intenţionează să depună, în perioada următoare, o serie de amendamente la mult aşteptata Lege a salarizării unitare.

"Deocamdată lucrez la nişte amendamente la Legea salarizării, care chiar cred că sunt importante, şi pe care o să le depun. De exemplu, se face în Legea salarizării o nedreptate şi o greşeală, după părerea mea, privind salarizarea consilierilor de integrare europeană. Şi, împreună cu domnul Teodorovici, care a fost un foarte bun ministru al Fondurilor Europene şi care chiar m-a ajutat atunci, şi împreună cu domnul Daniel Constantin, care a şi lucrat cu fonduri europene, a fost şi el consilier acum 10-12 ani, o să facem un amendament ca să rămână la salarizarea de acum, că ei pierdeau nişte bani şi nu era deşteaptă treaba", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat dacă amendamentul respectiv beneficiază de susţinere în PSD, fostul premier a replicat că este "un detaliu", şi nu o chestiune politică.

"E vorba de câţiva oameni, nu foarte mulţi, nu are nici mare impact bugetar. Cred că atunci când faci o lege atât de complicată, îţi scapă foarte multe detalii şi întâmplător aici au ajuns la noi cei în cauză şi chiar au dreptate. O să susţin un alt amendament — eu sunt cel care am dat ordonanţa pentru personalul neclerical, să aibă salariul la nivelul salariului minim pe economie. Acum, Legea salarizării le taie banii. Nu e vorba de mulţi oameni, nu e vorba de o problemă — cade bugetul de la asta — cum să nu susţin eu când eu am dat ordonanţa? Astea sunt chestiuni de detaliu, chestiunile mari care ţin de legea salarizării nu le poate rezolva un parlamentar", a precizat Ponta.

În opinia fostului premier, "se ratează un moment". "Cred că se ratează un moment pe care îl pregătisem atunci când am început cu legea salarizării. E momentul să-i plătim mai bine pe funcţionarii publici şi să le şi cerem. (...) Parlamentul, la o lege atât de tehnică, în mod normal dă un vot politic".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne