Ponta scapă de un dosar. Fapta "nu există"

Fostul premier Ponta a scăpat de acuzaţiile că l-a desemnat pe Dan Şova ministru pe motiv că ar fi beneficiat în trecut de foloase materiale din partea acestuia.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Parchetul General a clasat un dosar, disjuns dintr-o altă cauză de la DNA, în care fostul premier Victor Ponta era vizat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, relatează Agerpres. Cazul a fost clasat în baza art.16, lit. a din Codul de procedură penală, care prevede că "fapta nu există".

Amintim că, în septembrie 2015, Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul ''Rovinari — Turceni'' pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor. O parte din dosar, în care Victor Ponta era suspectat de conflict de interese, a rămas la DNA.

În martie, DNA a clasat partea din dosar care privea acuzaţia de conflict de interese, dar a dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare către Parchetul General pentru suspiciunea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, partea disjunsă fiind clasată acum de Parchet.

Conform DNA, Victor Ponta era acuzat că l-ar fi desemnat pe Dan Şova ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi ulterior ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine şi ministru al Transporturilor, în condiţiile în care ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia şi de dreptul de folosinţă gratuită a unui autoturism.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne