Ponta sacrifică echilibrul bugetar: salariul minim pe economie creşte de miercuri

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Aflat pe meleaguri turceşti, premierul Victor Ponta a anunţat că începând de miercuri va creşte salariul minim pe economie, aceasta fiind a doua creştere pe anul 2015.

"Veste foarte bună! Salariul minim pe economie va creşte de mâine, 1 iulie, cu 75 de lei - ajungând astfel la 1.050 de lei brut! Este a doua creştere pe 2015, după cea de la 1 ianuarie, când salariul minim a crescut de la 900 la 975 de lei brut pe lună. Desigur, nu ne oprim aici - în 2016 vom avea o nouă creştere, până la 1.200 de lei pe lună.

Guvernul ia astfel o măsură foarte importantă de dreptate socială şi redirecţionăm creşterea economică în buzunarele oamenilor. Vom fi mereu fideli valorilor statului social şi îi ajutăm pe românii care au nevoie!", a scris premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook, care este folosit pentru guvernare în ultimele săptămâni.

Este neclar dacă măsura a fost trecută printr-un studiu de impact asupra bugetului sau măcar discutată cu Patronatul sau partenerii de coaliţie.

Anunţul vine la scurt timp după ce noul Cod Fiscal, menit să refacă popularitatea premierului Victor Ponta prin spectaculoasa scădere a TVA a fost considerat nesustenabil de critici, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional avertizând că aceasta ar putea afecta negativ România.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne