Ponta s-a suspendat din avocatură. Intrase prin fals în urmă cu 15 ani

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

După ce i-a fost retras titlul de doctor şi a pierdut procesul în care ataca verdictul de plagiat dat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), preşedintele Pro România Victor Ponta s-a suspendat din Baroul Bucureşti la 23 iulie, informează Newsweek.ro

După ce i-a fost retras titlul de doctor în urma acuzaţiilor de plagiat dovedite, Ponta avea să deschidă proces împotriva verdictului de plagiat dat de CNATDCU, proces pe care l-a pierdut definitiv, în iulie 2020.

Potrivit sursei citate, fostul premier intrase în avocatură, în anul 2005, fără concurs, pe baza doctoratului obţinut în urma unui plagiat, iar în calitate de avocat Ponta a câştigat în jur de 400.000 de euro.

Cu toate că de la verdictul Înaltei Curţi privind plagiatul lui Victor Ponta a trecut o lună, singura modificare apărută a fost aceea că Victor Ponta a decis să se suspende la cerere din avocatură.

Decanul Baroului Bucureşti Ion Dragne susţine că nu este vorba despre o tărăgănare în cazul Ponta ci că se aşteaptă decizia oficială şi documentele de la Înalta Curte.

„Domnul Victor Ponta nu a fost exclus din Baroul Bucureşti. Vom dezbate cererea doamnei Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucureşti doar după ce ne va veni decizia oficială şi documentele de la Înalta Curte. Cazul Ponta va fi pus pe agenda Baroului Bucureşti imediat ce documentele de la Înalta Curte ne vor parveni. Poate să se întâmple chiar şi în luna august. Nu sunt de acord cu ideea că Baroul Bucureşti tergiversează analiza cazului Ponta”, a declarat Dragne, pentru Newsweek România.