Ponta răspunde încă de azi ultimatumului lui Antonescu

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Drept răspuns la ultimatumul dat de liderul liberalilor Crin Antonescu, premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu are de gând să demisioneze din funcţie dacă PNL decide să se retragă luni de la guvernare.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că luni România va avea fie un Guvern USL, fie unul USD care este ilegitim, iar în cazul unui guvern USD liberalii îi vor cere „imediat” demisia lui Ponta, pentru că este un guvern lipsit de orice legitimitate.

În replică, Victor Ponta a anunţat că nu va demisiona din funcţia de prim-ministru dacă liberalii decid să se retragă de la guvernare şi că va forma un alt guvern doar dacă Antonescu îşi retrage miniştrii. Premierul a adăugat că a acceptat deja să facă „mai mulţi paşi înapoi” pentru păstrarea USL, cum ar fi renunţarea la propunerea ca Partidul Conservator să deţină un post de vicepremier, despre care Antonescu a amintit că nici măcar nu exista când ei l-au propus pe Iohannis pentru funcţiile care le aparţineau de drept, motiv pentru care acest compromis nici nu intră în discuţie, fiind o falsă negociere.

Premierul Ponta a rămas ferm pe poziţie şi a explicat că a ales deja ce anume va face, însă a reluat mesajul transmis şi anterior, respectiv că este dispus să înainteze preşedintelui propunerile de miniştri liberali şi să păstreze Guvernul în forma USL, în cazul în care liberalii sunt de acord.

„Dacă este de acord Antonescu, eu astăzi îi numesc pe toţi patru, în frunte cu Iohannis, că am văzut că am vreo problemă cu Iohannis. Nu am niciun fel de problemă, astăzi îl numesc, am mai propus de trei ori numirea lui şi de fiecare dată am fost refuzat. Mi-a spus că nu este de acord să fie numiţi în formula actuală a Guvernului, ci să mergem la restructurare în Parlament şi după aceea să-i numim, însă restructurarea poate fi făcută doar prin acordul celor patru partide, pentru că mergi în faţa grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea”, a declarat Ponta la Antena 3.

Victor Ponta a reiterat faptul că se va forma un alt guvern doar în ipoteza în care Crin Antonescu îşi va retrage miniştrii, lucru pe care nu îl doreşte. Liberalii au denunţat faptul că premierul Ponta a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis ca vicepremier. Ultimatumul lui Antonescu este valabil până luni, când fie „va exista Guvern USL, fie un guvern USD, lipsit de orice legitimitate", căruia liberalii îi vor cere "demisia imediată".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne