Ponta, nemulţumit de Dragnea: Dacă măsura e bună, e a PSD, dacă e rea, e a lui Grindeanu

Nu poţi să guvernezi cu miniştri puşi de altcineva, care ascultă de altcineva, cu măsuri pe care dacă sunt bune le anunţă partidul, dacă sunt rele şi le ia premierul Sorin Grindeanu, cum a fost cu OUG 13, a opinat fostul şef PSD Victor Ponta.
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Deloc mulţumit de stilul de conducere al lui Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta i-a reproşat liderului PSD că el, pe vremea când era preşedinte al partidului, nu lua decizii politice de unul singur ci se consulta cu ceilalţi colegi ai săi.

"Eu n-am luat nicio decizie politică fără să mă consult cel puţin cu Liviu Dragnea, care era preşedinte executiv. Dar când ne consultam mai chemam încă doi, încă cinci, îl mai întrebam pe Adrian Năstase, pe vicepreşedinţi, alţi miniştri, mai vorbeam cu Tăriceanu. Dl Dragnea are un stil de conducere mai personal".

"Cred că de fapt supărarea oamenilor din jurul dlui Dragnea - că am văzut că astăzi erau foarte preocupaţi să plec eu cât mai repede din partid - a fost legată de faptul că i-am spus un adevăr, în 11 decembrie seara, că trebuie să fie prim-ministru, să nu apară un guvern la partid şi alt guvern la guvern. Nu s-a putut, şi nu din vina dlui Dragnea sau a mea", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Modul în care merg astăzi lucrurile în Guvern nu este deloc pe placul fostului premier.

"Acum, dacă dl Grindeanu e prim-ministru şi răspunderea e la el, nu poţi să guvernezi cu miniştri puşi de altcineva, care ascultă de altcineva, cu măsuri pe care dacă sunt bune le anunţă partidul, dacă sunt rele şi le ia Grindeanu. Cum a fost cu Ordonanţa 13. Îmi doresc ca guvernul să fie eficient. Atunci o să fie bine şi PSD-ului, şi ALDE, şi mie ca cetăţean român", a precizat Victor Ponta.

Fostul premier admite că nu se înţelege cu Dragnea.

"Nu am nicio supărare şi am numai recunoştinţă şi iubire pentru oamenii din PSD. Nu mă înţeleg cu dl Dragnea, dar asta e strict problema noastră personală şi nu sunt dispus să renunţ la acest unic lucru pe care îl am şi anume să spun nişte opinii despre viaţa noastră a tuturor", a arătat Ponta.