Ponta: Năstase - condamnat politic. Cazul comparat cu Iulia Timoşenko

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Aflat luni seara la RTV, premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este o victimă a regimului Traian Băsescu fiind un "condamnat politic". Cazul său ar fi similar cu cel al fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko.

"Este un condamnat politic", a spus Victor Ponta, invitat la România TV, precizând că exprimă aceeaşi poziţie încă din 2005.

Primul ministru a vorbit despre un "regim politic abuziv" care a început în 2005 (după ce preşedinte a ajuns Traian Băsescu), ale cărui personaje cheie ar fi Monica Macovei şi Daniel Morar, ei fiind cei care au "instituit acest sistem prin dosare penale".

Despre mentorul său politic, Adrian Năstase, Victor Ponta a declarat că îl consideră "o victimă a regimului Băsescu", şi că este "cel mai bun prim ministru şi cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu".

"Adrian Năstase, care ne-a băgat în UE şi în NATO, în închisoare, Băsescu, care ne înjură şi ne scoate din Europa, e în continuare la Cotroceni", a declarat Victor Ponta, care a susţinut că Relu Fenechiu nu ar fi fost condamnat niciodată dacă nu ar fi fost ministru USL.

"Acest regim trebuie să se termine", a cerut Ponta, care a susţinut că nu există condamnaţi din rândul foştilor miniştri PDL.

Ponta consideră cazul "comparabil cu Iulia Timoşenko", premierul ucrainean care a intrat la puşcărie după semnarea unui contract privitor la gaze, cu Rusia, neavând mandatul să facă acest lucru. Timoşenko este considerată de către mai mulţi lideri occidentali un condamnat politic, victimă a regimului Ianukovici, deşi analiştii ucrainieni au subliniat faptul că procesul Iuliei Timoşenko a fost bazat pe fapte de corupţie.

Şeful Executivului a susţinut însă că "în mare parte justiţia e independentă" şi că el nu vorbeşte de "nume de judecători" sau de dosare.

Ponta a amintit şi de dosarele penale care i se pot intenta pentru cazurile Rovinari şi Turceni, pentru plagiat, acuzându-l pe preşedinte că ar încerca să-i facă dosar pentru Rompetrol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne