Ponta: Mi-am dat demisia. Am avut o discuţie lungă cu Dragnea, nu vă închipuiţi că ne-am dat cu paharele în cap

Aşa cum a anunţat în urmă cu puţin timp, fostul premier Victor Ponta şi-a înaintat demisia "în alb" din PSD, pe fundalul unei relaţii tot mai tensionate cu liderul PSD Liviu Dragnea.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta a anunţat că i-a trimis preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, demisia sa "în alb", urmând ca acesta să ia decizia pe care o consideră de cuviinţă.

"Mi-am dat demisia. Astăzi [vineri - n.r.], i-am dat-o domnului Dragnea, cu care am avut o discuţie destul de lungă. Demisia mi-am dat-o. Nu am mai scris de mult timp de mână, dar am scris astăzi. Aştept ca domnul Dragnea să ia decizia. (...) Am avut o discuţie destul de lungă şi nu vă închipuiţi că ne-am dat cu paharele în cap, că nu era cazul. (...) Eu nu vreau să plec din PSD, în schimb vreau să îmi păstrez nişte drepturi, pe care, culmea, mi le-am exercitat şi în vremea dl. Năstase şi în vremea dl. Geoană, şi anume acelea de a sprijini PSD când lucrurile cred că merg în direcţia bună şi de a-mi spune părerea când cred că sunt lucruri de îndreptat", a declarat Ponta la Antena 3, citat de Agerpres.

Fostul premier a precizat că Dragnea va putea pune singur data demisiei dacă consideră că o astfel de decizie se impune.

"Sunt membru PSD şi, sincer să fiu, s-ar putea să mai fiu pentru că eu nu am niciun fel de supărare nici pe membrii PSD, nici pe votanţii PSD, nici pe majoritatea colegilor mei. Însă, nefiind altă posibilitate, fac ceea ce am făcut eu de când sunt membru PSD din 2002: când îmi plac lucruri, le susţin din toată inima, mă bat pentru ele, când sunt câteva lucruri care nu merg bine, îmi permit să le spun. Dacă asta deranjează sau dacă conducerea consideră că asta este inacceptabil, nu trebuie să facă vreo şedinţă ca la domnul ăla, Chirică. Eu, totuşi, sunt un om serios, ne strângem mâna, rămânem prieteni", a afirmat fostul lider PSD.

Întrebat când s-a produs ruptura de Liviu Dragnea, Ponta a replicat: "Probabil de la momentul februarie, când am ieşit şi am spus public părerea că modul în care s-a gestionat povestea asta cu Ordonanţa 13 a fost un mod dezastruos. Şi cred că, totuşi, toată lumea e de acord cu mine, chiar şi cel mai înfocat pesedist".

Fostul premier susţine că replicile dintre el şi Dragnea s-au încheiat.

"I-am spus: Liviu, ok, am înţeles, nu are rost să ne certăm şi să ne supărăm atâta. Tu ai susţinerea unanimă a tovarăşilor de la sate şi oraşe, cum a zis toată lumea, te-ai consultat cu Comitetul Executiv când ai propus-o pe doamna Sevil Shhaideh. (...) — când s-a consultat cu Comitetul Executiv când a propus-o pe Sevil Shhaideh, de cred că s-au ars cu cafeaua când au văzut la televizor. Eu mă ard cu cafeaua când văd anumite numiri în Guvern", a relatat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne