Ponta, la atac: Dragnea să se obişnuiască cu ideea că Guvernul e al României, nu al Teleormanului

Discuţiile despre iminenta "debarcare" a premierului Sorin Grindeanu i-au dat ocazia fostului premier Victor Ponta să lanseze noi atacuri la adresa rivalului său Liviu Dragnea, liderul PSD.
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea trebuie să se obişnuiască cu ideea ca Guvernul este al României, nu al Teleormanului, nu este pe persoană fizică, a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, fostul premier şi lider al social-democraţilor Victor Ponta.

Întrebat despre cererea de demisie a premierului Sorin Grindeanu, pe care ar fi formulat-o Dragnea în seara zilei precedente, Ponta a replicat:

"Sper ca prim-ministrul Grindeanu să-şi continue activitatea şi să nu ne facem de râs. După ce anul trecut ne-am făcut de râs, PSD-ul vorbesc, eu nu, că n-am votat, susţinând Guvernul Cioloş, acum nu vreau să ne facem de râs că ne dăm jos Guvernul nostru PSD".

În opinia fostului premier, nu există niciun motiv real pentru ca Guvernul Grindeanu să plece de la Palatul Victoria.

"Motivele personale în politică sunt foarte greşite când le aplici. (...) Să se obişnuiască cu ideea că Guvernul este al României, nu e nici al Teleormanului, nu e pe persoană fizică, şi că Guvernul trebuie să facă treabă pentru România. Deocamdată, dacă sunt probleme cu miniştrii, să-i schimbe pe miniştrii care nu sunt buni. Ştiţi ce era haios, că prin februarie-martie mi se spunea că nu susţin Guvernul, eu susţin Guvernul, văd că alţii îl atacă", a adăugat Victor Ponta.

Întrebat dacă un nou Guvern PSD ar mai avea aceeaşi credibilitate, Ponta a răspuns negativ: "Categoric nu. Şi nu ar mai avea aceeaşi credibilitate PSD-ul, care îşi dă jos propriul Guvern, unde aţi mai auzit aşa ceva, la PNŢCD, nu? În 1999. Păi noi suntem PNŢCD, ce e asta?"

"Miniştrii care nu şi-au făcut treaba şi pe care oricum nu i-a pus Grindeanu, i-a pus Dragnea pe miniştrii ăia care nu şi-au făcut treaba, îi schimbă cu unii mai buni. Eu sunt de părere că orice schimbare e bună dacă aduci pe cineva mai bun, dacă aduci pe cineva mai rău, mai bine lasă-l pe ăla", a mai precizat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne