Ponta, în vizită la Kiev: România susţine ridicarea regimului de vize pentru ”prietena” Ucraina

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk şi premierul moldovean Iurie Leancă, premierul Victor Ponta a afirmat că România sprijină ridicarea regimului de vize pentru ”prietena” Ucraina, adăugând totuşi că decizia va trebui adoptată la nivel european, relatează Agerpres.

"România susţine cât mai curând ridicarea regimului de vize pentru Ucraina, aşa cum s-a reuşit pentru Moldova. (..) Cred că această decizie trebuie luată la nivelul UE pentru cetăţenii ucraineni", a declarat premierul.

Calitatea de ”prieteni” dintre Ucraina şi România poate fi fructificată prin beneficiile oferite de Acordul de Asociere dintre Kiev şi Uniunea Europeană care implică, printre altele, ridicarea treptată a regimului de vize pentru cetăţenii ucraineni şi liberul schimb de bunuri între cele două pieţe.

Cu ocazia vizitei, Victor Ponta va semna acordul privind micul trafic de la frontieră, care reglementează condiţiile trecerii frecvente a frontierei de stat româno-ucrainene de către rezidenţii din zona de frontieră a României sau a Ucrainei, care este stabilită în prezent la o distanţă de 30 de kilometri.

”Aproape 2 milioane de cetăţeni de pe cele două părţi ale frontierei vor putea beneficia de acest acord, incluzând aici şi reprezentanţii minorităţii ucrainene din România sau a minorităţii române din Ucraina”, a afirmat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne