Ponta i-a făcut figura lui Traian Băsescu. I-a dat o casă jalnică

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Scandalul "Casă pentru Preşedinte" s-a terminat prost pentru Traian Băsescu. Iniţial premierul Victor Ponta l-a ameninţat că modifică legea astfel încât foştii preşedinţi să nu mai primească locuinţă de la RA-APPS, după care a depăşit termenul în care trebuia să repartizeze casa pentru Băsescu, pentru ca în final să îi dea "lovitura fatală".

Guvernul Ponta a aprobat miercuri hotărârea prin care vila RA-APPS din cartierul Primăverii, aflată pe strada Gogol, numărul 2, îi este atribuită fostului şef de stat Traian Băsescu.

"Este vorba despre imobilul situat în strada Gogol numărul 2, sectorul 1. (..) A fost pus la dispoziţie conform legii. (...) Domnul Băsescu trebuie să agreeze. Acest imobil are aviz de natură tehnică din partea SPP. Abia acum i s-a pus la dispoziţie. Este un imobil care se adaugă celor deja oferite până acum", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

Potrivit publicaţiei Evenimentul Zilei, în casa respectivă a locuit până anul acesta fosta soţie a lui Petre Roman, Mioara, şi este o vilă care se află gard în gard cu un bloc de cinci etaje. Are şapte camere şi două camere de serviciu, o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi, şi dispune de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi.

Publicaţia citată titrează că, în urmă cu trei ani, mai multe camere ale vilei au fost inundate, iar fosta chiriaşă, Mioara Roman, se plângea la o emisiune televizată că imobilul, vechi de peste 50 de ani, este într-o stare precară.

„Crezi că vine Băsescu într-o casă unde biroul are 16,8 metri pătraţi?! (...) Am auzit că a fost propusă domnului Băsescu, să fie sănătos. Nu cred însă că se va putea descurca. E o casă comunistă făcută în anii '60 şi are camerele mici, biroul 16 mp şi un living, o sufragerie. Există o singură cameră de 27 de metri”, a declarat anterior Mioara Roman.

Pentru a citi mai multe despre epopeea locuinţei de protocol intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.