Ponta: Dragnea a fost vizat de un flagrant al DNA când era vicepremier. A fost salvat de cineva mare din SRI

Atât liderul PSD Liviu Dragnea, cât şi Tel Drum, celebra companie din Teleorman pe care o controlează, au beneficiat de protecţie din partea statului, susţine fostul prim-ministru Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea ar fi fost vizat de un flagrant al procurorilor DNA pe vremea când era vicepremier, însă demersul a fost anulat în cele din urmă şi ca urmare a unui sprijin primit de la "o persoană foarte importantă din SRI", a declarat vineri seară, la postul B1 Tv, fostul premier Victor Ponta.

Întrebat ce înseamnă că s-a anulat flagrantul şi dacă s-a discutat cu cineva în legătură cu o acţiune în flagrant a DNA în cazul lui Dragnea, fostul şef PSD a refuzat să dea detalii.

"Nu pot să vă spun acest lucru, pentru că, după cum ştiţi foarte bine, aceasta este o chestiune care are semnificaţie juridică. Dacă mă cheamă cineva din instituţiile statului, voi spune", a precizat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat de unde ştia Dragnea că urma sa aibă loc o acţiune în flagrant a DNA, fostul prim-ministru a replicat: "De la o persoană foarte importantă din SRI, care l-a şi salvat."

"Eu vă spun foarte clar, că dl Dragnea este de mult timp protejat - şi Tel Drum a fost protejat. Tel Drum e ceva atât de mare şi atât de complicat şi atât de bine protejat şi totuşi nu s-a întâmplat niciodată nimic. Iar povestea asta cu luptăm cu corupţia, dar de fapt e un business care, înţeleg, că am văzut şi eu cifrele acum, că se duce la peste 500 de milioane de euro din bani publici şi că nici până azi nu a fost deloc elucidat, arată că sunt nişte carenţe şi că au fost nişte lucruri şi nişte complicităţi. Dar, de la asta să-l aud pe dl Dragnea că este victima statului paralel sau de drept... Nu e victima; dl Dragnea a fost protejatul statului, nu paralel, că eu nu cred că a existat un stat paralel, a existat un stat care a funcţionat mai bine sau mai rău, de la caz la caz", a punctat Ponta.