Ponta, despre Olguţa Vasilescu: De ce a fost nevoie de grevă şi proteste ca să recunoşti că ai greşit?

Fostul prim-ministru Victor Ponta a reacţionat după ce ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă menită să răspundă revendicărilor sindicaliştilor din sănătate.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta "salută" miercuri, pe pagina sa de socializare, faptul că Guvernul Dăncilă a hotărât să îndreapte câteva dintre problemele apărute în sistemul de sănătate prin aplicarea noii legi a salarizării unitare.

Pe de altă parte, fostul şef PSD susţine că rămân, însă, câteva întrebări legitime pentru viitor:

"1. Cât s-a rezolvat din probleme şi ce va mai exploda în sistemul public în viitor? O să tot peticim la Legea Salarizării ani de zile de acum încolo nemulţumind oameni şi producând haos în loc de stabilitate.

2. Nu există încă o listă a tuturor problemelor apărute în Sistemul bugetar prin noua Lege a Salarizării-cei din Sănătate au primit o soluţie doar pentru că au putut să se revolte / cei mulţi afectaţi dar care nu au putere de negociere rămân cu banii pierduţi?

3. De ce a fost nevoie de grevă şi proteste ca să recunoşti că ai greşit? Este orgoliul unui ministru mai important decât interesul miilor de oameni din sistemul de Sănătate?

4. De ce facem o lege atât de complicată prin forţarea politică şi heirupism în Parlament şi nu am procedat înţelept să măsurăm de 7 ori şi să tăiem o dată? De ce să suporte oamenii preţul incompetenţei şi politicianismului?

5. Modificările care se vor face azi presupun cheltuieli suplimentare care nu sunt acoperite în Buget. În condiţiile în care încasările la buget tot scad şi cheltuielile cresc este oare credibil că vor fi bani pentru ce s-a promis?

6. Modificarea Codului Fiscal şi a Legii Salarizării prin ordonanţe de urgenţă aproape în fiecare săptămâna distrug stabilitatea şi predictibilitatea Sistemului. Nu era mai bine să aducem miniştrii competenţi care să nu aibă nevoie de aceste modificări continue? Doar cu obedienţi şi tupeisti nu rezolvăm problema".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne