Ponta: Depunerea moţiunii de cenzură - declanşarea unui război atomic PSD-PSD

Fostul premier Victor Ponta, devenit între timp şef al Secretariatului General al Guvernului, a mers personal să le transmită un mesaj colegilor săi deputaţi din PSD în contextul depunerii moţiunii de cenzură împotriva Executivului condus de premierul Sorin Grindeanu.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Depunerea efectivă a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu reprezintă declanşarea unui "război atomic între PSD şi PSD", din care, cu siguranţă, în orice variantă, va pierde PSD, le-a transmis duminică colegilor săi social-democraţi din Camera Deputaţilor, fostul premier Victor Ponta.

"Am vorbit în interiorul grupului din care fac parte şi din care, sincer, aş vrea să fac parte şi în continuare. Am transmis colegilor mei un punct de vedere al meu, ca deputat PSD, fost preşedinte, fost prim-ministru, dar un punct de vedere pe care îl împărtăşeşte şi premierul Grindeanu, şi anume: depunerea efectivă a moţiunii de cenzură reprezintă declanşarea unui război atomic între PSD şi PSD, din care, cu siguranţă, în orice variantă, va pierde PSD şi cu siguranţă în orice variantă va câştiga preşedintele Iohannis. Mai este timp, până la depunerea moţiunii, ca doar PSD să aibă de câştigat, printr-un dialog normal între premierul Grindeanu şi conducerea PSD", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Dacă moţiunea de cenzură nu va trece, premierul Sorin Grindeanu va avea joi consultări cu PSD şi ALDE pentru formarea Guvernului Grindeanu 2, a mai informat Ponta.

"Am vrut să spun, în numele premierului, că dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi - şi eu asta cred şi mă pricep la voturi în Parlament -, joi domnul Grindeanu va veni să discute cu conducerea PSD şi conducerea ALDE cum se formează Guvernul Grindeanu 2. Asta este foarte clar, nu vă luaţi după trăsnăile alea cu conspiraţiile şi cu binoamele. Eu vă spun lucruri serioase, şi nu propagandă şi vă spun un punct de vedere al premierului pe care îl va exprima şi domnia sa. Dacă moţiunea de cenzură nu trece, asta se întâmplă", a precizat Ponta.

Pe de altă parte, dacă moţiunea de cenzură va trece, noul şef SGG susţine că singurul care are dreptul de a desemna un nou prim-ministru nu este PSD sau Parlamentul, ci preşedintele Klaus Iohannis.

"În cele două situaţii în care domnul Iohannis a avut de desemnat un prim-ministru, în noiembrie 2015, nu a ascultat solicitarea PSD şi l-a numit pe domnul Cioloş, în decembrie 2016, nu a ascultat solicitarea PSD de a o numi pe doamna Sevil Shaidehh, deci preşedintele nu este cumva un om docil, în slujba PSD, care pune pe cine vrea. Din acest punct de vedere, există dorinţă de dialog pentru bine guvernării, pentru binele PSD, pentru binele României din partea domnului Grindeanu şi a echipei sale. Dacă din partea aceasta există raţiune, care să fie mai importantă decât orgoliile, putem să salvăm şi România şi PSD", a afirmat Ponta.

În opinia fostului premier, niciun deputat PSD nu este fericit cu această situaţie.

"Îi cunosc din 2004, niciunul nu este fericit că am ajuns să ne facem de râs, că am ajuns să ne omorâm noi între noi. Dacă există raţiune şi dorinţă de dialog, putem să evităm această situaţie, din partea domnului Grindeanu există, de aceea am venit eu, personal, să transmit acest lucru, dacă există şi din partea conducerii PSD, totul se termină cu bine", a adăugat Ponta.