Ponta dă lovitura: PSD şi ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor

Dragnea şi Tăriceanu nu vor mai putea să-şi treacă legile fluierând de Camera Deputaţilor, aşa cum făceau până acum. După ce Ponta a atras în partidul său mai mulţi deputaţii PSD, cei doi vor trebui să facă înţelegeri cu Kelemen Hunor pentru a-şi asigura majoritatea necesară.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Pentru prima oară de la alegerile parlamentare din decembrie 2016, PSD şi ALDE nu mai deţin, singure, majoritatea necesară adoptării promisiunilor electorale în Camera Deputaţilor, relatează Realitatea.net. Situaţia i s-ar datora fostului premier Victor Ponta care a atras în partidul său mai mulţi deputaţi nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în PSD, lăsându-i astfel pe Dragnea şi Tăriceanu fără majoritate.

Mai exact, după ce Ponta a fost achitat în dosarul Turceni Rovinari, 5 deputaţi PSD s-au înscris în ultimele zece zile în Pro România, noul partid al fostului prim-ministru: Marilena Meiroşu, Cătălin Nechifor, Mircea Titus Dobre, Gabriela Podaşcă şi Nicolae Bănicioiu. Astfel, coaliţia de guvernare formată din PSD şi ALDE a pierdut, în acest fel, majoritatea în Camera Deputaţilor.

PSD şi ALDE au nevoie de 165 de voturi să-şi treacă legile prin camera inferioară a Parlamentului, însă nu mai au decât 164 de voturi: după plecările recente din PSD, social-democraţii au rămas cu 149 de deputaţi, iar ALDE are 15 deputaţi. În consecinţă, Dragnea şi Tăriceanu ajung la mâna UDMR şi a minorităţilor naţionale pentru a-şi trece prin Camera Deputaţilor legile pe care le doresc.

Reamintim că recent, pe fundalul migrării unora dintre colegii săi la Pro Romania, Dragnea dădea asigurări, la Antena 3, că PSD nu va pierde majoritatea, că are suficiente voturi şi cataloga faptul că Victor Ponta îi racolează parlamentari drept o atitudine de şobolani, însă una care nu pune în pericol partidul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne