Ponta continuă asaltul la adresa Justiţiei: Dacă guvernul se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri?

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

La doar o săptămână de când Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit că Victor Ponta a depăşit limitele discursului politic şi a afectat, prin declaraţiile sale, independenţa justiţiei, premierul s-a remarcat printr-o altă serie de afirmaţii controversate.

Pus sub urmărire penală în dosarul Şova, premierul Ponta a anunţat duminică seară, în cadrul unei intervenţii la postul B1 TV, că în prima zi în care va veni din Turcia, unde se află pentru îngrijiri medicale, va merge la DNA pentru audieri.

"Deja trăim într-o altă realitate juridică. (...) Ceea ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal. Asta e marea problemă şi înţeleg tulburarea din PSD, nu înţeleg liniştea din PNL, mi se pare uşor iresponsabilă. Întrebarea este de ce mai participăm la alegeri cu primari, preşedinţi de consilii judeţene, parlamentari, premier dacă după aia nu mai e niciunul în funcţie. Sau dacă guvernul se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e întrebarea la care cred că ar trebui să răspundem toţi. De frică sau la ordin ne facem că nu înţelegem", a precizat Victor Ponta.

Ideea că o plecare a lui Victor Ponta de la putere pe motiv că este acuzat de fapte asimilate celor de corupţie în dosarul Şova ar echivala cu o lovitură de stat, ar declanşa o criză politică şi ar fi ceva total nedrept, a fost intens vehiculată de susţinătorii premierului în ultima vreme. De cealaltă parte, opoziţia a atras atenţia că situaţia în care se află România - condusă de un premier urmărit penal - este una fără precedent iar Victor Ponta este total decredibilizat şi a devenit nefrecventabil pentru aliaţii externi ai ţării.

Mai mult, vorbind despre refuzul PSD de a-l valida pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, premierul Victor Ponta a precizat că dacă se supără preşedintele Klaus Iohannis şi "mai ne face un dosar, asta e".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.