Ponta: Chiar dacă era catafalcul regelui în Parlament, cred că îşi făceau selfie cu el

Fostul premier Victor Ponta a criticat faptul că majoritatea din Parlament, care s-a întrunit în şedinţă solemnă de comemorare a Regelui Mihai, a votat, imediat după, o serie de prevederi controversate care vizează justiţia.
Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Şedinţa solemnă a Parlamentului în memoria Regelui Mihai s-a transformat într-o "poveste" în care parcă s-a votat ceva pe "ascuns", a acuzat luni, la România Tv, fostul premier Victor Ponta.

"Mie mi se pare că dintr-o chestiune normală de recunoaştere, de bun-simţ, de respect, cădem într-o poveste în care astăzi, sincer, iertaţi-mi expresia, poate fi oarecum dură, dar dacă era chiar catafalcul regelui, cred că îşi făceau selfie astăzi. Erau toţi aşa de regalişti unii dintre ei. De exemplu, Tăriceanu - ştiu, în 2011, eu eram la Camera Deputaţilor, ne-am bătut cu ceilalţi să vorbească în Parlament regele Mihai. Toţi regaliştii ăştia de astăzi, unii dintre ei erau chiar împotrivă să îl chemăm în Parlament.

Totul s-a transformat, repet însă, vorbesc politic acum, de ce ai nevoie de şedinţă comemorativă ca să votezi nu ştiu ce? Puteai să zici şedinţa e la ora 12, venea patriarhul, la ora 4 e şedinţă normală, că avem în fiecare luni. Parcă ai ceva de ascuns, ca şi cu Ordonanţa 13, le-am zis: de ce trebuie să fie noaptea? Putea să fie ziua frumos, făceaţi o conferinţă", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Reamintim că luni, la scurt timp după şedinţa solemnă de comemorare a Regelui Mihai, majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor a adoptat prima lege a justiţiei şi controversatul proiect de modificare a Legii ANI, care vizează "albirea" incompatibililor. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne