Ponta: Când l-am auzit pe Teodorovici am avut senzaţia că retrăiesc ziua în care Băsescu a anunţat tăierea salariilor şi pensiilor

Acest Guvern de iresponsabili şi analfabeţi aplică în România politicile populiste şi falimentare ale lui Hugo Chavez, iar rezultatele vor fi la fel ca în Venezuela, a transmis fostul prim-ministru Victor Ponta, după măsurile fiscal-bugetare anunţate de ministrul de Finanţe.
Victor Ponta
Victor Ponta (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta a criticat dur, pe pagina sa de socializare, noile măsuri fiscal-bugetare anunţate de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care, susţine el, îl fac să retrăiască ziua în care fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că va tăia pensiile şi salariile.

"Doamna Viorica Dăncilă a minţit chiar în Parlament spunând că 'nu va introduce nicio taxă nouă' - la votul pentru învestirea Guvernului! Vă mai miră? Vă mai enervează? Şi încă o minciună gogonată: au spus mereu că au încasări mari la buget şi bani pentru toate proiectele! Dacă e aşa de ce sunt aşa disperaţi să pună taxe peste taxe? De ce suntem aproape de Crăciun şi nu avem nici măcar proiectul pentru Bugetul pe 2019? Vă mai miră? Vă mai enervează? Orice taxă suplimentară se introduce după un studiu de impact făcut de specialişti şi după o dezbatere publică în care cei vizaţi să fie măcar consultaţi / la noi Guvernul introduce taxe la două zile după discursul de duminică al lui Dragnea. Credeţi că băncile, companiile din energie şi telecomunicaţii vor pune aceste taxe din buzunarul lor (mai ales că vin total impredictibil şi fără niciun dialog)? Să fiţi siguri că le vor pune în costul creditelor şi al facturilor către firme şi populaţie / deci dvs. o să plătiţi indirect toate taxele lui Dragnea", a declarat Ponta.

În opinia liderului PRO România, Guvernul Dăncilă aplică în România politicile populiste şi falimentare ale celebrului Hugo Chavez, iar rezultatele vor fi pe măsură.

"Cât de populist (era să scriu idiot) poţi să fii vorbind de 'taxa pe lăcomie' a băncilor când tu ca Guvern trebuie să te împrumuţi de la bănci 6 miliarde de Euro anual doar pentru deficitul bugetar actual ( plus multe alte miliarde pentru rostogolirea datoriei publice)! O să stea Teodorovici cu căciula în mână la mila băncilor 'lacome' şi o să primească bani cu dobândă mai mare - iar împrumuturile şi dobânzile o să le plătim noi şi copiii noştri/ şi o nedumerire : CEC sau Banca 'Transilvania' (bănci româneşti - prima chiar deţinută de Stat) sunt şi ele 'lacome'??? Cu populisme greţoase nu faci decât să strici lucrurile. Stabilitate şi predictibilitate = cuvintele cheie pentru toţi investitorii români şi străini care plătesc salarii şi taxe, fac export , producţie şi servicii şi stau la baza dezvoltării ţării! Ce stabilitate şi predictibilitate oferă azi România? De ce să nu meargă toţi aceştia către ţările din jurul nostru conduse de oameni cu mintea la ei? Taxele apar la 1 Ianuarie (şi creşterile la facturi care urmează) - dar pensiile se indexează doar la 1 Septembrie!!! De ce? Acest Guvern de iresponsabili şi analfabeţi aplică în România politicile populiste şi falimentare ale lui Hugo Chavez- rezultatele vor fi la fel ca în Venezuela! Iar Propaganda de la televizor plătită din banii lui Dragnea nu o să ne ţină de foame! 'Eugene, spune-i bă lu ăla că sînt bani'!", a precizat Ponta.

Fostul premier susţine că "petrecerea" nu a luat încă sfârşit - măsurile "populiste şi iresponsabile" vor continua în 2019, iar nota de plată pentru români va fi şi mai mare în 2020. În plus, "minciunile guvernamentale" vor continua cât timp există acest Guvern.

"Întrebarea este cine va repara de data aceasta dezastrul spre care ne ducem cu toată viteza? Acum nu mai există USL - acum nu se mai pregăteşte Guvernul Opoziţiei ca în 2012 ! Dvs ce credeţi? (...) Când am auzit ieri anunţurile făcute de Eugen Teodorovici am avut senzaţia că retrăiesc ziua din 2010 în care Băsescu a anunţat tăierea salariilor şi pensiilor şi mărirea TVA / acelaşi gol în stomac pentru că ştiu că măsurile anunţate în panică şi fără nicio strategie vor face mai mult rău decât bine / aceeaşi convingere că din această zi soarta Guvernului este pecetluită şi românii nu îi vor ierta niciodată!", a afirmat Ponta.

Analiza lui Ponta

1. Pensiile nu se mai indexează (conform legii) de la 1 ianuarie - ci de la 1 septembrie (dacă atunci or fi bani) / din ianuarie până în Septembrie pensionarii vor mânca mai puţin, vor sta în frig în casă şi nu vor mai cumpăra medicamente!

2. Bugetarii nu mai primesc bani pentru orele suplimentare şi muncă în timpul zilelor libere - deci nu mai aşteptaţi să vină SMURD, nu mai îi certaţi pe medici sau profesori că nu stau peste program, nu va mai duceţi degeaba la primării sau autorităţi publice.

3. Pilonul 2 de pensii private (la care cotizăm toţi cei mai tineri sub 46 de ani) practic se desfiinţează - din moment ce poţi să îţi retragi banii oricând nu se va mai susţine că sistem / iresponsabilii de la Guvern să bucură că fac economie la ceea ce trebuiau să plătească ca şi cotizaţie pentru bugetari - dar ne lasă pe cei mai tineri în viitor fără o şansă adevărată de a avea o pensie (dacă ne bazăm pe Olguţa şi Teodorovici pentru pensia noastră înseamnă că suntem la fel de iresponsabili).

4. Să fixezi preţul la gaze prin decizie a Guvernului mergea pe vremea lui Ceauşescu / acum suntem într-o piaţă europeană deschisă şi nimeni nu ştie care vor fi efectele / pe ruşi îi doare în cot de deciziile Guvernului pentru că ei ne vor vinde doar la preţul internaţional / dar în felul acesta dai o lovitură formidabilă celor doi producători interni - Romgaz şi Petrom (la ambii Statul este acţionar, de la aceştia Guvernul încasează dividende şi sunt oricum printre cei mai mari plătitori de taxe şi impozite la Buget).

Singura măsură posibilă şi inteligentă era o subvenţie socială pentru preţul la gaze dată ţintit acelor persoane care au venituri mici / asta era o măsură social democrată / dar noi avem un guvern de marionete!

5. Taxa pe "lăcomia bancară" este un populism sulfuros - băncile îşi vor recupera această pierdere de la firmele şi persoanele cărora le dau credite / în plus băncile din România pot să nu mai dea împrumuturile de care Guvernul are nevoie ca să finanţeze deficitul bugetar (circa 6 miliarde de euro) şi să rostogolească datoria publică - sau vor mării dobânzile pe care o să le plătim şi noi şi copiii noştri mulţi ani de acum încolo.

6. Taxarea suplimentară a jocurilor de noroc / în 2013 am schimbat sistemul şi am ajuns de la 3 la încasări de 30 milioane de euro anual la Buget / însă jocurile de noroc în Secolul XXI s-au mutat în special în online şi pot fi administrate din orice ţară oferă un regim fiscal competitiv , stabil şi predictibil / după măsura anunţată sunt gata să fac pariu că în 2019 vom încasa mai puţini bani la Buget din taxarea jocurilor de noroc.

7. Fondul pentru Dezvoltare şi Investiţii anunţat de Dragnea în Euro şi de Dăncilă în lei: un nou instrument de şantajat primarii de la comune şi oraşe mici / banii se dau însă împrumut - îndatorează localitatea pe mulţi ani de acum încolo / banii pe care îi dau Dragnea şi Dăncilă sunt acel "buffer" de care nu s-a mai atins niciun guvern după 2008 = rezerva de bani din Trezorerie care trebuie să asigure în caz de criză plata salariilor şi funcţionarea instituţiilor pe timp de 3-4 luni / când vine noua criză financiară în România cămara umplută cu greu va fi goală şi punem lacătul pe Statul Român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne