Ponta: CACEALMA pe pensiile speciale - piesă de teatru ieftin pusă în scenă de PNL, USR, cu sprijinul PSD

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Liderul Pro România, Victor Ponta, a acuzat luni, via Facebook, că legea privind eliminarea pensiilor speciale a fost făcută în aşa fel încât să pice la Curtea Constituţională.

"CACEALMA - piesă de teatru ieftin pusă în scenă iar de PNL şi USR (acum şi cu sprijinul PSD care a intrat în hora populismului). Nu se va modifica nicio pensie de serviciu (specială) - legea a fost făcută din ignoranţă (USR) şi din şmecherie (PNL şi PSD) în aşa fel încât să fie declarată neconstituţională la CCR - sesizarea CCR este deja pregătită de către Consiliul Superior al Magistraturii / singura soluţie corectă, constituţională şi acceptată de toată lumea ca rezolvând problema în mod echitabil este IMPOZITAREA PENSIILOR MARI!", a declarat Ponta.

Fostul premier susţine că dacă s-ar adopta legea:

1. Pensiile uriaşe de sute de milioane prezentate la televizor rămân neatinse ( fiind ale unor magistraţi militari şi foşti magistraţi şefi de penitenciare ) / dar se desfiinţează pensiile mici ( şi meritate) ale aviatorilor, grefierilor şi ambasadorilor

2. Din 160.000 de pensii de serviciu ( “speciale” cum le spune presa) doar 10.000 sunt afectate de legea propusă de USR / PNL şi PSD ; se nasc noi situaţii discrimanatorii şi absurde ( judecătorii de penal şi procurorii nu mai au pensie de serviciu dar poliţiştii care lucrează cu ei au / ambasadorii nu mai au pensie de serviciu dar subofiţerii care lucrează pe zona externă pentru ambasade au - şi sunt multe exemple)

3. Se desfiinţează pensiile aviatorilor şi personalului navigant - care au peste tot în lume această recompensă meritată pentru tipul de muncă ( stres, consum fizic, program, responsabilitate, boli profesionale ) / va reprezenta o ultimă lovitură la adresa Tarom şi a şcolii româneşti de aviaţie

4. Din suma de 9 miliarde de RON plătită de la Buget pentru pensiile de serviciu prin legea propusă azi la vot se economisesc aproximativ 500 milioane RON ( 6%) - impactul bugetar este nesemnificativ ( creşterea pensiilor în acest an înseamnă un efort de circa 20 miliarde)

5. Nu se pot “tăia” retroactiv pensiile ( pentru că imediat vor apare procese şi instanţele vor da câştig de cauză pensionarului , aşa cum au făcut şi după tăierile din 2010 ) / dacă se aplică doar pentru viitor vom avea situaţia unor magistraţi, aviatori, ambasadori sau parlamentari care s-au pensionat în luna Ianuarie cu pensie de serviciu - iar cei care se pensionează în Februarie nu mai au !!!

6. În noua legislaţie pensia Preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau a Procurorului General al României va fi la nivelul pensiei de subcomisar din cadrul MAI sau maior în MApN ( SRI, STS, SIE) ceea ce va fi considerat ca o discrepanţă inacceptabilă între instituţii

7. La dezbaterile din Comisie s-a “strecurat” un amendament la lege prin care se elimină şi rentele viagere pentru sportivii români campioni olimpici sau mondiali ( adică o bătaie de joc totală)!

8. Deşi toţi reprezentanţii PNL şi PSD cu care am vorbit recunosc în privat că legea propusă de USR este fundamental greşită merg să o voteze pentru că “aşa dă bine la popor” şi altfel “ne omoară presa” / dacă Guvernul doreşte să desfiinţeze doar pensiile parlamentarilor o poate face imediat ( prin ordonanţă de urgenţă sau angajare a răspunderii ) fără să aibă pericolul unei moţiuni de cenzură sau al contestării la CCR / în această situaţie însă va trebui explicat de ce reprezentanţii partidelor în Parlamentul Europeană ( Cioloş, Băsescu şi toţi ceilalţi ) primesc pensie specială iar cei din Parlamentul României nu primesc ( din nou avem “ unii mai egali decât alţii” ).

"Soluţia corectă pentru proiectul de lege de azi este retrimiterea pentru maxim o săptămână înapoi la Comisiile de specialitate şi revenirea la vot cu o formă care să prevadă impozitarea suplimentară a tuturor pensiilor mari! Probabil însă că soluţia bună şi corectă NU va fi acceptată - va avea prioritate această nouă cacealma la adresa oamenilor!", a conchis Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne