Ponta: Au făcut multe rele Iohannis şi Cioloş, dar le mai trebuie 20 de ani să facă câte a făcut Băsescu

"VP" nu mai pleacă la Partidul România Unită - locul unde au ajuns mai mulţi dintre apropiaţii săi, în frunte cu Sebastian Ghiţă. Vrea să ajute PSD să facă un scor mare la alegerile parlamentare din iarnă şi să preia frâiele puterii.
Olguţa Vasilescu şi Victor Ponta
Olguţa Vasilescu şi Victor Ponta (Facebook)

Vreau să ajut PSD să facă un scor atât de mare la alegerile parlamentare, încât împreună cu ALDE şi, eventual, cu un alt partid mai mic, să aibă o majoritate confortabilă, să guverneze, a declarat luni seară, la România Tv, fostul premier Victor Ponta.

Întrebat dacă va ajuta şi Partidul România Unită al lui Bogdan Diaconu, fostul lider PSD a subliniat că nu are de gând să joace la două echipe.

"Eu nu pot să joc la două echipe. Eu joc la PSD. Am spus şi spun în continuare că e nevoie de un partid naţionalist, dar nu extremist. Eu rămân la PSD, dar înseamnă ca ei (PRU - n.r.) au crescut la 3% sau 4%, cât sunt, nu datorită mie, ci datorită faptului că sunt activi, că există'', a explicat Victor Ponta, citat de Agerpres.

În opinia fostului premier, PRU şi-a găsit "o nişă" în viaţa politică, în condiţiile în care în România nu ar mai exista alte partide naţionaliste.

Deşi nu ştie câte dintre partidele mici vor trece pragul electoral de 5%, Victor Ponta ar avea o singură dorinţă: PMP-ul lui Traian Băsescu să nu ajungă în Parlament.

"Sincer, mi-aş dori ca domnul Băsescu să nu mai intre în Parlament, că parcă-i aşa, parcă-i un coşmar: iar te culci, iar îl vezi, nu mai scapă lumea de el. Au făcut multe rele Iohannis şi Cioloş, dar le mai trebuie vreo 20 de ani ca să facă câte a făcut Băsescu. (...) E lider mondial", a subliniat fostul premier.