Ponta aniversează 3 ani de la căderea Guvernului MRU. Preda decretează ziua una neagră pentru istoria ţării

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

În timp ce premierul Victor Ponta serbează luni, 27 aprilie, la Parlament, împlinirea a trei ani de la căderea Guvernului Ungureanu prin moţiune de cenzură, europarlamentarul Cristian Preda este de părere că această zi reprezintă, de fapt, "o zi neagră în istoria României".

"Victor Ponta cheamă la aniversarea a trei ani de la doborârea guvernului MRU. E motiv de bucurie pentru el. Nu mă miră. De fapt, 27 aprilie 2012 e momentul care a consacrat forţa politică a trădătorilor din mai multe partide, care alcătuiau o majoritate dimineaţa şi o altă seara, cu gândul nu la patrie, ci la alegerile care băteau la uşă. E şi momentul de debut al unei mişcări politice care a destabilizat regimul, printr-o gravă criză politico-constituţională în vara lui 2012.

În fine, ceea ce serbează mâine premierul e un stil politic, acel amestec de agresivitate şi indolenţă, de impostură intelectuală şi ineficienţă administrativă, de populism şi aroganţă, un stil care a inundat spaţiul public sub semnătura USL, pe care nu o mai asumă decât Victor Ponta. Iată de ce 27 aprilie e o zi neagră în istoria României...", a precizat Cristian Preda.

Premierul Victor Ponta i-a invitat luni, la Parlament, pe toţi cei care au votat acum 3 ani moţiunea de cenzură ce a dus la căderea Guvernului Ungureanu - "începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu".

"În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv şi corupt a fost înlocuit, graţie mecanismului democratic al moţiunii de cenzură, de o coaliţie a partidelor din opoziţie. A fost prima (şi singura) dată când o astfel de schimbare s-a produs în România democratică - moţiuni de cenzură au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbări de guvern au fost doar o singură dată - acum 3 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.