Ponta, ales preşedinte al Pro-România. Anunţă şi la ce alegeri va candida

Ales preşedinte al Pro-România, Victor Ponta anunţă că nu va candida la preşedinţia României şi nu-şi doreşte nici să plece la Bruxelles.
Victor Ponta, 07 septembrie 2015
Victor Ponta, 07 septembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Victor Ponta a fost ales preşedinte al Pro România la primul Congres Naţional al partidului. La finalul evenimentului, fostul premier PSD a declarat că va deschide lista candidaţilor, la alegerile europarlamentare, însă se va retrage ulterior, şi a precizat că nu se va înscrie în cursa pentru prezidenţiale, relatează Mediafax.

"Voi fi chiar locul 1 pe listă la europarlamentare, însă doar ca să încurajez colegii. Eu voi rămâne în Bucureşti, pentru că proiectul meu este să merg la Iaşi, Craiova şi alte oraşe pentru a construi la nivel naţional", a declarat Ponta, într-o intervenţie pentru România TV, la finalul Congresului Pro România.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Ponta a negat:

"Nu. (...) O să luăm aşa serios toată această construcţie, dar vom avea un candidat cu care eu, Victor Ponta, mă voi mândri şi dacă PSD rămâne în situaţia actuală, cred că vom intra în turul doi. Candidatul va fi un om competent şi mult mai activ decât preşedintele actual (chestionat dacă va fi bărbat sau femeie candidatul Pro România la prezidenţiale - n.r.)", a declarat Ponta.

Fostul premier Victor Ponta a fost ales pentru funcţia de preşedinte al Pro România cu 871 voturi "pentru", 5 fiind anulate. În total au fost exprimate 876 de voturi. În funcţiile de Prim-vicepreşedinte ai formaţiunii au fost aleşi Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi Nicolae Bănicioiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne