Pompieri din Suedia părăsesc un incendiu după ce sunt atacaţi în timpul misiunii

Pompierii din oraşul suedez sudic Malmö au fost forţaţi să lase o clădire să ardă din temelii după ce au fost atacaţi violent de localnici, care au aruncat cu sticle asupra lor.
Automobil incendiat în Kroksback, o suburbie a oraşului suedez Malmö.
Automobil incendiat în Kroksback, o suburbie a oraşului suedez Malmö. (Getty Images)

Incendiul, care a avut loc în Kroksback, o suburbie a oraşului Malmö, a izbucnit iniţial după ce automobile aflate într-o parcare au fost incendiate joi seara, în jurul orei locale 21. Echipe ale poliţiei şi pompierilor au fost chemate la faţa locului, în timp ce un alt incendiu a izbucnit într-o clădire din apropiere, pe strada Sörbäcksgatan, potrivit unui comunicat de presă al poliţiei.

În timp ce pompierii au încercat să stingă cel de-al doilea incendiu, mai multe sticle au fost aruncate asupra lor şi a vehiculelor lor. Atacul i-a forţat pe pompieri să abandoneze incendiul, care a cuprins clădirea şi a distrus-o în totalitate.

Poliţia care a sosit la faţa locului a fost de asemenea atacată cu sticle, deşi raportul poliţienesc nu a specificat ce fel de pagube au fost cauzate automobilelor lor sau dacă membri ai personalului de urgenţă au fost răniţi.

Autorităţile au adăugat de asemenea că nu stiu dacă există o legătură între cele două incendii, deşi există suspiciuni că în ambele cazuri a fost vorba de un act deliberat.

Atacurile asupra personalului serviciilor de urgenţă în Suedia nu sunt rare în anumite zone care au ajuns să fie cunoscute global ca “zone în care nu se poate intra (no-go zones)”. În unele suburbii dens populate de imigranţi – precum suburbiile Husby, Tensta şi Rinkeby ale capitalei suedeze Stockholm – poliţia, pompierii şi angajaţii serviciului de ambulanţă au fost atacaţi de mai multe ori.