Poloneza Licwinko a stabilit cea mai bună performanţă mondială a sezonului la săritura în înălţime

(LLUIS GENE / AFP / Getty Images)

Poloneza Kamila Licwinko a stabilit cea mai bună performanţă mondială a sezonului la săritura în înălţime, trecând peste ştacheta înălţată la 2 metri, marţi, în cadrul reuniunii atletice în sală de la Cottbus (Germania).

Licwinko, care şi-a egalat propriul record naţional, a îmbunătăţit cu 4 cm precedenta cea mai bună performanţă a sezonului stabilită în urmă cu doar două zile de două sportive, rusoaica Maria Kucina şi italianca Alessia Trost.

Poloneza în vârstă de 28 de ani a reuşit saltul victorios din prima încercare, la fel ca la Mondialele în sală de anul trecut în faţa publicului său din Şopot, când a împărţit titlul cu Kucina.

Kamila Licwinko s-a impus în faţa lituaniencei Airine Palyste — 1,98 m — şi a dublei campioane europene en titre spaniole Ruth Beitia — 1,96 m.

În finala probei de săritură cu prăjina, victoria a revenit rusul Aleksandr Gripici — 5,70 m, urmat de cehul Michael Balner — 5,65 m şi de campionul mondial în sală, grecul Konstantinos Filippidis — 5,60 m.

Vicecampionul olimpic german Bjorn Otto a declarat forfait, apreciind că nu era pregătit la sută la sută după o lungă absenţă datorată unei accidentări la tendonul lui Ahile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport