Poliţistul ucis cu 40 de lovituri de cuţit, decorat post-mortem de Iohannis. La propunerea lui Carmen Dan

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Sorin Vezeteu, informează Administraţia Prezidenţială. Poliţistul a fost ucis joi seara, în timp ce-şi făcea datoria, cu lovituri de cuţit.

"În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin. Decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan", se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). După crimă, colegi de-ai săi şi-au manifestat indignarea faţă de condiţiile în care trebuie să lucreze oamenii legii, iar liderul sindicatului Poliţiştilor Diamantul, Emil Păscut, a arătat că acest caz nu este singular şi a opinat că dacă poliţiştii ucişi ar fi avut parteneri de muncă în loc să fi fost singuri pe tură, crimele ar fi putut fi evitate.

„Se pretinde că sunt 80.000 de poliţişti, cu 20.000 de posturi vacante. Noi ştim că cele 8 secţii regionale de poliţie transporturi au efectivele la jumătate, fiind o practică efectuarea serviciului în gări de către poliţişti, singuri, în special noaptea.

Ministrul MAI trebuie fie să ia măsuri urgente şi hotărâte pentru îmbunătăţirea securităţii personale a poliţiştilor din stradă, fie să-şi dea demisia. De când a ajuns pe scaunul de ministru, Carmen Dan a arătat că ştie doar să fie un executant. Şi că ştie să dea bine în poze. Nu am văzut nicio iniţiativă personală din partea acestei doamne, demnă de un ministru", scria Păscut pe Facebook.

Redăm, de asemenea, o postare a poliţistului Marian Gabor, pusă pe Facebook la scurt timp după moartea colegului său:

„Eu sunt vinovat de uciderea mişeleşte a lui Sorin Vezeteu. Eu şi toţi ceilalţi colegi ai mei. Toţi. Indiferent de structură.
Ştiţi de ce? Pentru că acceptăm condiţii de muncă anormale. Pentru că facem compromisuri zilnic. Pentru că declaraţiile pe care le iau le scriu pe hârtia cumpărată de mine, din banii mei. Pentru că pixul cu care scriu este cumpărat din banii mei. Pentru că hârtia igienică pe care o folosesc la toaleta de la serviciu este tot din banii mei. PENTRU CĂ ÎN LOC SĂ SPUNEM "NU" CÂND SUNTEM SINGURI ÎN SERVICIU, FACEM COMPROMISURI.
Ei bine, de astăzi, eu nu mai fac niciodată vreun compromis. NICIODATĂ!”


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne