Poliţiştii rutieri, către Iohannis. Nu promulgaţi această lege! Va "însângera" drumurile ţării

Propunerea de modificare a Codului Rutier în sensul presemnalizării radarelor va fi temeiul unor drumuri şi mai însângerate, esenţa ascunsă a acesteia fiind doar populism şi crearea unor avantaje pentru cei cu autovehicule puternice, care vor să nu mai răspundă în faţa legii, îi transmit poliţiştii rutieri preşedintelui Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România i-a transmis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, cerându-i acestuia să nu promulge o serie de modificări ale Codului Rutier căci, spun ei, ”numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”. Poliţiştii îi atrag atenţia preşedintelui că legea, care vizează presemnalizarea aparatelor radar, este practic un ”pariu cu viaţa cetăţenilor” şi îi cer şefului statului să atace actul normativ la CCR, relatează News.ro

”Dorim, din nou, să tragem un semnal de alarmă prin care atenţionăm că numărul accidentelor rutiere, având cauză viteză excesivă, va creşte alarmant după intrarea în vigoare a acestei legi (vor muri peste 2000 de oameni în anul 2019)!!! Domnule Preşedinte, vă rugăm să nu promulgaţi această lege sau să atacaţi acest pariu cu viaţa cetăţenilor la Curtea Constituţională, întrucât considerăm că nu respectă unul dintre cele mai importante principii ale Constituţiei, art. 22, alin. (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritatea fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate!”, se arată în scrisoarea Grupului Poliţiştilor Rutieri.

Poliţiştii mai atrag atenţia că în spatele acestei propuneri de modificare legislativă nu există niciun studiu şi niciun stat din Uniunea Europeană nu are astfel de restricţii şi avertizează că modificările aduse Codului Rutier ”nu fac decât să pună în pericol viaţă cetăţenilor acestei ţări prin nerespectarea limitelor de viteză în lipsa unui control din partea puterii statului”.

"Această lege nu face decât să pună o forţă, cum este Poliţia Rutieră, ce trebuie să asigure siguranţă cetăţeanului (1951 de morţi în anul 2017 din accidente), într-un bibelou inutil în prezenţa căruia se va respecta legea, iar în absenţa anunţată se va merge după bunul plac”, susţin poliţiştii, care precizează că ”în condiţiile intrării în vigoare a acestei legi, Poliţia Rutieră va fi în imposibilitatea de a-şi executa misiunile şi de a controla respectarea limitelor de viteză pe drumurile publice”.

”Nu este normal să presemnalizezi o acţiune de control, care are caracter inopinat, iar după aceea să creezi premisele unor piste de curse pentru conducătorii auto care au un comportament disimulat în prezenţa Poliţiei şi desconsiderant în absenţa acesteia”, se mai arată în scrisoare.

Nu în ultimul rând, agenţi rutieri atrag atenţia asupra faptului că ”această lege va fi temeiul unor drumuri şi mai însângerate, esenţa ascunsă a acesteia fiind doar populism şi crearea unor avantaje pentru cei cu autovehicule puternice, care vor să nu mai răspundă în faţa legii” şi menţionează că nici Guvernul şi nici Ministerul Afacerilor Interne nu au avizat favorabil acest document legislativ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne