Poliţiştii care şi-au anunţat susţinerea pentru Guvernul Sandu, suspendaţi din funcţie şi obligaţi să depună legitimaţiile de serviciu de către superiorii lor subordonaţi lui Phahotniuc

Mascaţi în faţa Direcţiei nr. 6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii unde activează poliţiştii demişi
Mascaţi în faţa Direcţiei nr. 6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii unde activează poliţiştii demişi (unimedia.info)

După ce marţi seara, un grup de poliţişti şi-au anunţat susţinerea pentru Guvernul Sandu şi noua conducere a Inspectoratului General de Poliţie, miercuri dimineaţă zeci de mascaţi de la „Fulger” au mers la Direcţia nr. 6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii unde activează acei poliţişti. Ajunşi la muncă, şase colaboratori ai instituţiei au fost anunţaţi că sunt suspendaţi din funcţie, fiind obligaţi să-şi depună legitimaţiile de serviciu, relatează UNIMEDIA.

Iniţial, câţiva angajaţi au anunţat că ar fi vorba de o şedinţă ordinară. Biroul colonelului Anatolie Macovei, cel care ieri a spus că va accepta autoritatea Parlamentului şi se va subordona noului Guvern, ar fi fost percheziţionat la prima oră. Anunţul a fost făcut chiar de Macovei care susţine că în biroul său ar fi descins mascaţi. La faţa locului a venit şi şeful Inspectoratul General de Poliţie, Alexandru Pînzari, demis recent de Guvernul Sandu.

Prezent în faţa instituţiei, ministrul de Interne, Andrei Năstase a declarat că „Hunta nu cedează. Hunta a năvălit peste nişte poliţişti care nu se supun regimului”. Acestuia nu i s-a permis accesul în clădirea instituţiei, deşi este noul ministru de Interne.

Poliţiştii de la Fulger ar fi dat buzna în clădirea instituţiei în această noapte, notează UNIMEDIA. Angajaţii Direcţiei nr. 6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au specificat că în dimineaţa zilei de miercuri, când au ajuns la serviciu, au găsit angajaţii de la Fulger în birourile lor. Aceştia au punctat că nu se ştie cum au pătruns în interior, întrucât şeful instituţiei, Anatolie Macovei, nu le-a permis accesul.

„Am poziţia mea civică. Mi s-a încriminat că mi-am expus părerea fiind funcţionar public. Dar am făcut-o în timpul meu liber, mi-am expus poziţia civică. Mi-au zis să depun raportul şi să plec”, a subliniat Iurie Taşcu, angajat al sectorului 6.

Un alt angajat a sărit pe geam, pentru că, a menţionat acesta, nu i s-ar fi permis să părăsească sediul instituţiei după ce a fost demis.

Între timp, un grup de mascaţi au venit la sediul instituţiei, afirmând că s-ar afla acolo pentru a păzi instituţia. Încercând să intre în clădirea Direcţiei nr. 6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii unde activează poliţiştii demişi, Andrei Năstase a fost oprit de către Alexandru Pînzari, cei doi îmbrâncindu-se.

Potrivit lui Alexandru Pînzari, şeful IGP demis de Guvernul Sandu, ar fi fost demarată o anchetă de serviciu, motiv pentru care cei şase colaboratori ai Direcţiei nr. 6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost suspendaţi din funcţie.

Pînzari a mai adăugat că mascaţii au fost aduşi pentru că în sediul instituţiei s-ar afla documente importante, inclusiv declaraţii ale martorilor implicaţi în dosare penale răsunătoare, astfel să nu aibă loc scurgeri de informaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe