Poliţişti italieni arestaţi pentru rolul avut în traficarea migranţilor în Italia

Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei
Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei (Andreas Solaro/AFP/Getty Images)

Doi ofiţeri de poliţie italieni din Napoli se numără printre presupuşii membri ai unui grup criminal care a contribuit la introducerea ilegală a migranţilor în Italia.

Un total de şapte persoane, inclusiv cei doi poliţişti, au fost arestaţi săptămâna trecută de poliţia italiană după o investigaţie ce a folosit interceptări telefonice pentru a monitoriza mişcările grupului, care aparent a acordat permise de reşedinţă false cu ajutorul celor doi membr ai forţelor de ordine, a notat publicaţia italiană Il Giornale.

Potrivit investigatorilor, care au efectuat o serie de raiduri pe lângă interceptările telefonice, grupul criminal a folosit un inspector de poliţie pensionat ca intermediar pentru a-i contacta pe cei doi ofiţeri care lucrau la biroul de imigraţie din cadrul poliţiei din Napoli şi le-a oferit acestora câte 50 de euro pentru informaţii importante şi aproximativ 3.000 de euro pentru a-i ajuta să emită documente de rezidenţă false migranţilor ilegali.

Această investigaţie provine dintr-o investigaţie anterioară privind imigraţia ilegală şi legăturile cu terorismul islamist radical şi urmărind grupul criminal, investigatorii au descoperit că acesta era axat pe migraţia ilegală în general, unul dintre membri lăudându-se într-o conversaţie telefonică interceptată că grupul a adus mii de migranţi în Italia.

Arestările celor şapte persoane nu reprezintă prima arestare de traficanţi de persoane din acest an. În luna ianuarie, poliţia a arestat 15 suspecţi acuzaţi că au introdus ilegal în Italia terorişti islamişti radicali sub pretextul că ar fi fost solicitanţi de azil. Respectiva investigaţie şi arestările ulterioare au fost declanşate de o informaţie furnizată de un fost jihadist.

Printre numeroasele grupuri asociate cu traficul de persoane în Italia este mafia nigeriană. În luna februarie, cinci membri ai mafiei nigeriene au fost arestaţi în Italia, fiind acuzaţi că au transportat ilegal tinere femei în Italia. Ulterior, folosind diverse tactici precum ameninţări şi ritualuri religioase, nigerienii forţau tinerele femei să se prostitueze şi să devină sclave sexuale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe