Poliţişti îl desfiinţează pe Tobă: "Va urez la cât mai mulţi ani de pârnaie!"

"Osanalele" pe care şi le aduce Petre Tobă la plecarea din funcţia de ministru stârnesc valuri de critici în rândurile poliţiştilor, care îl acuză că a contribuit masiv la deprofesionalizarea ministerului pe are l-a condus.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Postarea de pe pagina Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin care Petre Tobă îşi ia "rămas bun" de la colegi, în urma demisiei pe care a fost obligat să şi-o dea după ce a fost pus sub acuzare de DNA, a stârnit numeroase comentarii, şi nu dintre cele mai plăcute pentru fostul ministru.

Poliţiştii - printre care şi Marian Godină - dau replici acide la postarea fostului ministru, nemulţumit de faptul că acesta se lăuda cu numeroase realizări în contextul în care ei au perceput cu totul diferit prestaţia acestuia.

"Prin activitatea desfăşurată în această perioadă, Ministerul Afacerilor Interne şi-a adus o contribuţie majoră la faptul că astăzi, România este recunoscută că un stat sigur, factor de stabilitate şi securitate la nivel regional şi nu numai.

Dar cel mai important lucru este faptul că toate aceste realizări nu se regăsesc doar în analize şi statistici, ci sunt percepute în mod direct de către cetăţeni, cel mai important barometru de evaluare a activităţii unei instituţii.", scrie fostul ministru, contrazis vehement de poliţişti.

Redăm câteva dintre postările care au însoţit scrisorica de rămas bun a ministrului:

Marian Godină: Ce de lucruri faine aţi făcut!!! Numai reuşite. Dacă vă interesează părerea unui agent, direct din stradă, vă spun eu ce am simţit: nimic!
Cred că singurul lucru bun al mandatului l-aţi făcut astăzi.
Să trăiţi!

T.T. : Cu respect domnule Tobă, dar nu aţi făcut nimic bun pentru acest minister în perioada mandatului. Sunteţi cel mai slab ministru pe care l-a avut acest minister. Nu aţi luat decât o singură măsură şi aceea foarte nocivă: aţi deprofesionalizat Poliţia prin mii de încadrări directe. Dacă eraţi un profesionist ar fi trebuit să vă daţi seama de pe vremea când eraţi şeful Poliţiei că în anii următori vor ieşi la pensie foarte mulţi şi să dublaţi de pe atunci nr. de locuri în şcolile şi academiile de Poliţie, astfel că astăzi Poliţia să nu înregistreze deficit de personal. În rest, situaţia e neschimbată: Poliţia nu mai are autoritate, dotarea e la pământ, legile în vigoare nu permit poliţistului să folosească forţa nici măcar pentru a se apăra. Aşa că nu daţi vina pe politică. Este exclusiv vorba despre competenţă. În rest îmi exprim încrederea în Justiţie.

C. B.: Nu suntem la zi cu drepturile salariale din 2010 norma de hrană a fost mărită dar noi am încasat echivalentul a 2000 de calorii adică 3 eugenii pe zi, parlamentarii pot trăi cu 3 eugenii pe zi ? Când se vor da restanţele?

D.M: Domnule ministru , nu doresc decât să vă urez la cât mai mulţi ani de pârnaie pentru îndârjirea cu care i-aţi apărat pe colegi de DNA. Păcat însă că legea nu dă mai mult pentru ce-aţi făcut dv. Am o rugăminte: sfătuiţi-va răgăliile astea de colegi din SRI să nu mai posteze sub nume şi nick-uri false. Am văzut o armată care încearcă să-l discrediteze pe Marian Godină. Românii nu sunt proşti. Nu mai sunt LA FEL DE PROSTI în faţa manipulării ca acum 26 de ani când i-a manevrat FSN-ul cum a dorit. Sănătate şi "succesuri", dom`doctor.

R.A.: Domnule chestor Tobă..cu tot respectul ...cred că toţi agenţii de poliţie care s-au chinuit să termine o şcoală...cu restricţii.. .cu supărări...cu nopţi pierdute în sala de lectură...s-au simţit UMILIŢI de deciziile dumneavoastră de a aduce în sistem toţi piloşii, toate rudele şi toţi neaveniţii care fără o zi de pregătire au dobândit aceleaşi drepturi pentru care ei au muncit, s-au chinuit atât de mult timp. Acest deficit de 11.000 de angajaţi se datorează concedierilor făcute tot de voi, politicienii acum mai puţin de 5 ani. Atunci era un surplus de angajaţi ? Ştiţi ce e cel mai "naşpa"?! Peste vreo 5 ani se vor face din nou concedieri din cauza acestor oameni încadraţi direct de dumneavoastră...şi atunci vor pleca...ca şi prima dată.. tot oamenii pregătiţi care nu vor avea norocul de a cunoaşte pe cineva. În concluzie, din punctul meu de vedere aţi contribuit masiv la DEPROFESIONALIZAREA ministerului şi aţi fost cel mai puţin "tehnocrat" dintre toţi miniştrii. Vă urez mult succes în cariera şi servim patria în continuare!

D. P: Ce aţi făcut dvs personal în funcţia de ministru? Aţi siluit Legea pensiilor militare în aşa fel încât să beneficieze de avantaje numai cei cu funcţii de conducere, inclusiv dvs ! De ce nu aţi tăiat sporul de comandă şi cel de 50% ? Le-aţi tăiat numai pe cele ale funcţiilor de execuţie, adică a celor care muncesc cu adevărat şi au rezultatele cu care va împăunaţi dvs... Cu asta v-aţi remarcat în mandatul dvs., în rest cu absolut nimic: nici dotări, nici fonduri, absolut nimic... Ah, era să uit: ba da, v-aţi remarcat cu dislocarea echipajelor de poliţie pentru Gabriel Oprea....
SA TRĂIŢI!
Al dumnevoastră subofiţer activ în MAI - arma pompieri, Dorin Popa.

K.A.: Priviţi ce lucruri faine au făcut. În nicio ţară din vest poliţiştii nu îşi cumpără din banii lor echipamentul şi nici opriri pe salariu nu au pentru haine. Citiţi comentariile poliţiştilor şi va uluiţi http://www.poliţişti.ro/.../12216-preturile-de-magazie.../