Poliţist bătut în Gara Braşov de un recidivist eliberat prin recursul compensatoriu

agresor ridicat de poliţie
agresor ridicat de poliţie (Captură video)

Un poliţist a fost agresat duminică noaptea în gara Braşov de un bărbat cu antecedente penale. Bătaia a fost atât de rea încât victima are nevoie de patru zile de îngrijiri medicale, relatează Mytex.ro.

Potrivit sursei citate, agresorul fusese eliberat din închisoare pe 9 aprilie, în baza recursului compensatoriu. El ajunsese în puşcărie pentru că, în octombrie 2015, bătuse un poliţist, tot în gară.

După atacul din noaptea de duminică spre luni, agresorul a fost încătuşat cu greu. Bărbatul a fost deferit instanţei cu propunere de arestare preventivă. Decizia a fost contestată de inculpat, astfel că dosarul, iniţial pe rolul instanţei din Braşov, va ajunge la instanţa superioară.

Reamintim că după ce au scos de după gratii mii de deţinuţi prin recursul compensatoriu, mai nou PSD şi ALDE au modificat Codurile Penale, una dintre modificări vizând relaxarea condiţiilor de eliberare condiţionată. Potrivit Opoziţiei, corelate cu recursul compensatoriu, noile prevederi vor face ca unii deţinuţi să iasă de după gratii după ispăşirea a doar un sfert din pedeapsă. Şi, atrăgea atenţia senatoarea PNL Iulia Scântei, numărul celor eliberaţi mai devreme se va dubla.

Imagini video cu reţinerea agresorului pot fi accesate aici.