Politiciană susţinută de partidul lui Merkel, înjunghiată în gât

Înjunghiată în gât, Reker pare să fie victima unui atacator nemulţumit de politica Anglei Merkel în problema refugiaţilor.
Henriette Reker
Henriette Reker (Facebook)

Henriette Reker, candidată independentă la postul de primar al localităţii Koln a fost ranită sever de un atacator cu un cuţit, relatează DW.com. Poliţia germană a raportat că alte patru persoane au fost rănite în timpul atacului, iar un suspect a fost reţinut.

Conform poliţiei, Reker a fost atacată sâmbătă dimineaţa, în timp ce se afla la un stand stradal de informare al CDU, partidul Angelei Merkel. Reker ar fi fost lovită cu cuţitul în zona gâtului, însă viaţa sa nu este în pericol.

Atacatorul, înarmat cu un cuţit a mai atacat alte patru persoane aflate la faţa locului. Un bărbat, despre care se crede că făcea parte din echipa de campanie a lui Reker, a suferit răni mai serioase. Celelalte trei persoane au avut nevoie de tratament medical, însă rănile lor nu sunt grave.

Agresorul, o persoană de 44 de ani a fost reţinut. Oficial, motivele atacului sunt încă necunoscute, însă, potrivit publicaţiei "Focus" atacatorul a vrut să protesteze, prin atacul său, faţă de poltica partidului cancelarului Merkel în problema refugiaţilor. Reamintim că, în contextul în care Germania este tot mai copleşită de fluxul de imigranţi, Anglea Merkel este acuzată de parte din concetăţenii săi că şi-a pierdut simţul realităţii, primind prea mulţi refugiaţi.

Oraşul Koln îşi alege primarul duminică. Reker este susţinută în cursa pentru primărie de partidul lui Merkel, de Verzi şi de Liber Democraţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe