Poliţia RM: Vinovat de producerea accidentului prezidenţial ar fi şoferul camionului

Camionul implicat în accidentul prezidenţial
Camionul implicat în accidentul prezidenţial (unimedia.info)

Două maşini din coloana oficială a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, au fost implicate duminică, 9 septembrie, potrivit unui comunicat al Poliţiei RM, într-un accident de circulaţie pe traseul Chişinău-Ungheni.

„Accidentul s-a produs, după ce un camion de model „Mercedes”, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depăşire pe contrasens şi a lovit frontal coloana oficială.

Automobilul de model „Mercedes”, ce aparţine Serviciului Protecţie şi Pază de Stat a derapat de pe traseu şi s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament”, se mai arată în comunicat.

Mai mult decât atât, ca urmare a accidentului, şeful statului şi doi membri ai familiei sale au fost transportaţi la spital. De asemenea, la spital a ajuns şi şoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului. Viaţa niciuneia dintre persoanele rănite în accident nu este în pericol.

Totodată, a anunţat Poliţia RM, în acest caz a fost iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi luarea unei decizii legale.

Coloana oficială a preşedintelui Igor Dodon a fost implicată într-un grav accident de circulaţie. Cu toate că poliţia a stabilit că şoferul camionului ar fi vinovat de producerea accidentului, oamenii care se aflau la faţa locului au scris pe reţelele de socializare că automobilele în care se afla preşedintele împreună cu mai mulţi membri de familie se deplasa „cu o viteză care depăşea cu mult limitele raţionalului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe