Poliţia germană efectuează raiduri la locaţiile unor presupuşi militanţi ISIS

Ofiţeri ai poliţiei germane.
Ofiţeri ai poliţiei germane. (Getty Images)

Poliţia germană a desfăşurat raiduri în legătură cu patru tineri suspectaţi că ar avea conexiuni cu grupul terorist Statul Islamic, cunoscut sub numele de ISIS sau Daesh.

Procurorii şi poliţia au precizat într-o declaraţie că raidurile efectuate joi în capitala germană Berlin şi statul estic Saxonia-Anhalt au făcut parte dintr-o investigaţie privind unele atacuri planificate de cei patru suspecţi acuzaţi că ar fi membri ISIS.

“Biroul Procurorului General din Berlin investighează cei patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani care sunt suspectaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă (Daesh), precum şi de pregătire a unei infracţiuni grave împotriva statului”, precizează declaraţia, care a adăugat că aproximativ 130 de ofiţeri, inclusiv din forţele speciale, au contribuit la aceste raiduri. Declaraţia nu a specificat dacă s-au făcut arestări, dar a precizat că au fost confiscate dispozitive electronice.

Doi suspecţi au călătorit din Berlin, prin Istanbul, în teritoriul controlat de Daesh în Siria în noiembrie 2016. Al treilea suspect este acuzat că a făcut instruire militară în Siria, iar despre al patrulea suspect se presupune că i-a ajutat pe ceilalţi trei să călătorească în Siria pentru a se alătura Daesh.

Între timp, mass media locală a afirmat că poliţia a arestat mai multe persoane din cauza legăturilor lor cu Anis Amri, un tunisian care a intrat cu un camion într-o mulţime de persoane la un târg de Crăciun în Berlin în 19 decembrie 2016, ucigând 12 persoane. Amri, căruia i s-a respins cererea de azil, a fost împuşcat mortal de poliţia italiană în Milano o săptămână mai târziu.

Oficiali germani ai serviciilor de informaţii au fost criticaţi pentru că au eşuat să supravegheze potenţialii terorişti, în special cei care fug din Germania pentru a se alătura grupurilor teroriste din Orientul Mijlociu.

Autorităţile germane, precum şi cele din alte state europene, se confruntă acum cu sarcina dificilă de a asigura securitatea în oraşe, în timp ce mii de cetăţeni care au luptat alături de Daesh şi alte grupuri teroriste în ultimii câţiva ani au început să se întoarcă acasă în număr mare după înlăturarea militanţilor jihadişti din Irak şi Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe