Poliţia anunţă că a găsit pistolul sustras de la femeia jandarm pe 10 august

Jandarmeriţa bătută de protestatari
Jandarmeriţa bătută de protestatari (www.stirilekanald.ro)

"În urma activităţilor continue desfăşurate de PTB şi DGPMB, s-a reuşit în urmă cu scurt timp recuperarea pistolului sustras în seara de 10 august de la jandarmul agresat", conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, arma a fost găsită în zona localităţii Petrachioaia, din judeţul Ilfov.

"În urma actelor de urmărire penală continue desfăşurate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost recuperat pe raza judeţului Ilfov, în urmă cu puţin timp, pistolul sustras în timpul evenimentelor violente ce au avut loc în ziua de 10.08.2018, cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei, Bucureşti", a anunţat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La protestul de vineri, 10 august, în timpul celui mai controversat incident - cel al violenţelor la adresa femeii jandarm, rămase în urma colegilor săi - publicul a fost anunţat prin canalele media că pistolul din dotarea acesteia a fost sustras.

În 14 august, poliţiştii au anunţat că bărbatul suspectat că a furat pistolul a fost identificat şi prins de oamenii legii, însă arma nu a fost găsită. Suspectul nu a recunoscut sustragerea armei, fiind arestat preventiv pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat duminică, 19 august, că pistolul s-ar afla în posesia unui protestatar, fără să prezinte vreo dovadă în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne