Poliţia americană împuşcă un băiat de 12 ani “înarmat” cu un pistol de jucărie


Maşini de patrulă ale poliţiei din Cleveland.
Maşini de patrulă ale poliţiei din Cleveland. (Captură Foto)

Un băiat de 12 ani a fost împuşcat de poliţia americană în stomac în timp ce se juca cu un pistol de jucărie şi a murit ulterior la Centrul Medical Metro din Cleveland.

Incidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei 15:30 la Centrul Cudell Rec din Cleveland, Ohio, după ce poliţia a răspuns unui apel în legătură cu un tânăr care ar fi ameninţat cu pistolul oamenii din apropierea centrului.

Preşedintele Asociaţiei Patrulelor de Poliţie, Jeff Follmer a declarat că băiatul de 12 ani, identificat de autorităţi ca fiind Tamir Rice, “a avut o armă”, conform postului de ştiri Newsnet5.

Follmer a repetat ceea ce susţinea şi declaraţia poliţiei din Cleveland, şi anume că băiatul a refuzat să se conformeze ordinelor poliţiştilor de a ridica mâinile sus şi a încercat să îşi ducă mâna la şold, înainte de a fi împuşcat de două ori de un ofiţer de poliţie relativ nou.

După o investigare ulterioară, s-a dovedit că “arma” băiatului era de fapt un pistol de tip airsoft, cu bile, care seamănă puţin cu un pistol semiautomat, a declarat poliţia.

Cei doi politişti au fost suspendaţi din funcţie, conform procedurii obişnuite în aceste tipuri de cazuri, şi aşteaptă rezultatele anchetei.

Potrivit unei înregistrări telefonice, persoana care a sunat la poliţie a declarat că arma este “probabil de jucărie.”

Acest incident are loc în contextul în care o instanţă trebuie să anunţe în curând dacă va pune sau nu sub acuzare un poliţist care a omorât în august un adolescent de culoare neînarmat la periferia oraşului Saint Louis (Missouri, centrul SUA). Există temeri că vor izbucni proteste dacă instanţa nu va decide să-l pună sub acuzare.