Pocora, despre Roşia Montană: Am avut suspiciuni serioase cu privire la corectitudinea intenţiilor lui Ponta

Cristina Pocora (PDL)
Cristina Pocora (PDL) (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PNL Cristina Pocora a declarat miercuri că proiectul Guvernului Ponta privind Roşia Montană a fost respins definitiv de Parlament datorită poziţiei PNL, şi l-a acuzat pe premierul Victor Ponta pentru faptul că a iniţiat acest proiect într-un mod netransparent, adăugând că liberalii au avut suspiciuni serioase cu privire la corectitudinea intenţiilor premierului în ceea ce priveşte acest subiect.

„Ieri, Camera Deputaţilor a respins definitiv proiectul de lege iniţiat de Guvernul Ponta privind exploatarea de la Roşia Montană. Respingerea acestui act normativ s-a datorat opoziţiei ferme a PNL împotriva acestui proiect care a fost iniţiat de Executiv în mod netransparent, fără consultarea liberalilor asupra tuturor aspectelor şi implicaţiilor legii, deşi la momentul respectiv PNL şi PSD guvernau împreună”, a declarat deputatul PNL.

Pocora s-a declarat mulţumită de faptul că a participat personal în Comisia specială Roşia Montană şi a putut contribui la respingerea definitivă a acestei legi promovate de premierul Victor Ponta.

„Modul în care a acţionat Victor Ponta cu privire la exploatarea de la Roşia Montană a reprezentat unul dintre cele mai semnificative momente care au adâncit ruptura dintre PNL şi PSD. Faptul că Victor Ponta spunea în 2012 că nu susţine exploatările de la Roşia Montană pentru ca apoi, odată ajuns la guvernare, să dea o OUG tocmai în favoarea lor ne-a ridicat suspiciuni serioase cu privire la corectitudinea intenţiilor în ceea ce priveşte acest subiect. Insistenţa cu care Victor Ponta şi PSD au făcut presiuni publice pentru un proiect ale cărui implicaţii au fost prea puţin dezbătute public ne-au determinat să adoptăm o poziţie fermă împotrivă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.