PNL-USR-UDMR, mutare comună: Am respins o OUG la fel de nocivă ca OUG 13, rămăşiţă legislativă marca Dragnea-Toader

Iulia Scântei (Senator PNL);
Iulia Scântei (Senator PNL); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Comisia Juridică a Senatului a adoptat pentru a doua oară, în şedinţa de azi, un raport de respingere a OUG nr. 7/2019, prin care Guvernul a reglementat netransparent şi neconstituţional în domeniul Legilor Justiţiei, a afirmat, marţi, pe pagina sa de Facebook, liderul liberal Iuliana Scântei.

"Voturile PNL (2 senatori), USR (1 senator) şi UDMR (1 senator) au permis respingerea unei OUG la fel de nocive precum OUG 13. O rămăşiţă legislativă marca Dragnea-Toader care a scos magistratura românească şi societatea civilă în stradă nu are ce căuta în fondul activ al legislaţiei", a declarat Scântei.

Potrivit senatoarei PNL, la Referendumul din 26 mai, aproape 6,5 milioane de români au votat pentru interzicerea adoptării de OUG-uri în domeniul organizării judiciare.

"Parlamentul nu poate adopta ulterior datei de 26 mai, o lege de aprobare a unei astfel de ordonanţe de urgenţă. Ştim: majoritatea PSD-ALDE poate adopta orice doreşte, 'pentru că poate', dar asta nu înseamnă că e şi constituţional şi că aceşti parlamentari respectă voinţa suverană exprimată de români la referendumul din 26 mai. Comisia de la Veneţia a publicat ieri, raportul final conţinând recomandările sale de eliminare totală a practicii de reglementare în domeniul organizării judiciare prin OUG, criticând chiar OUG nr. 7/2019 şi OUG nr. 12/2019. Este inacceptabil să reiei dezbaterea pentru o lege de aprobare a acestei ordonanţe de urgenţă arătând clar refuzul politic de a respecta recomandările Comisiei de la Veneţia", a precizat Scântei.

Senatoarea a subliniat că nicio ameliorare legislativă prin amendamente nu acoperă neconstituţionalitatea ordonanţelor de urgenţă anterior adoptate în domeniul organizării judiciare, ele trebuie respinse pur şi simplu de către Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne