PNL şi USR îşi dau mâna pentru a da jos Guvernul. Moţiune de cenzură la orizont

Timp de un an, guvernarea coruptă şi toxică a coaliţiei la putere nu a făcut altceva decât să încerce să strâmbe legile României motiv pentru care o moţiune de cenzură este un gest de responsabilitate, susţin reprezentanţii Opoziţiei.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat marţi că liberalii vor iniţia împreună cu parlamentarii USR moţiunea de cenzură împotriva Guvernului şi că se vor adresa şi celorlalte formaţiuni de opoziţie pentru a susţine demersul.

"Este în interesul românilor să scăpăm de această guvernare falimentară", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres, la Parlament, după întâlnirea cu reprezentanţii USR.

Deputata a mai precizat că negocierile privind susţinerea moţiunii de cenzură vor continua marţi cu reprezentanţii UDMR, iar miercuri se va încerca stabilirea de întâlniri cu PMP, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale şi cu parlamentarii neafiliaţi.

"Această moţiune este un gest de responsabilitate şi oricine spune că este inutilă şi că nu îşi atinge scopul greşeşte profund, pentru că România prosperă trebuie să fie o Românie democratică, în care Opoziţia, atunci când sesizează derapaje uriaşe ale celor de la guvernare, are ca instrument o moţiune de cenzură, ori această guvernare a ratat în mai puţin de un an de zile orice promisiune din campania electorală şi din programul de guvernare, mai mult decât atât şi-a dat jos propriul Guvern. Este dispusă oricând, aşa cum am văzut, să îşi zboare şi al doilea Guvern", a precizat Turcan, care a afirmat că parlamentarii ar trebui să aibă un gest responsabil şi anume să voteze moţiunea de cenzură.

La rândul său, liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, a susţinut că se aşteaptă să existe câţiva parlamentari social-democraţi care să înţeleagă faptul că "românii vor să scape de Guvernul PSD - Dragnea".

Totodată, preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că formaţiunea sa şi Partidul Naţional Liberal lucrează la un text comun al moţiunii de cenzură pentru a li se oferi cetăţenilor alternativa unei guvernări normale.

''Timp de un an de zile această guvernare coruptă şi toxică nu a făcut altceva decât să încerce să strâmbe legile României, pentru că în situaţia aceasta suntem şi am văzut mesajul cetăţenilor, pentru a rezolva probleme punctuale, probleme de clică ale actualei majorităţi PSD — ALDE şi atunci o moţiune de cenzură este în mod evident instrumentul democratic şi instrumentul parlamentar pe care îl avem la dispoziţie şi pe care îl susţinem cu toată tăria pentru a oferi cetăţenilor alternativa unei guvernări normale care să se refere la ceea ce înseamnă guvernarea unui stat", a declarat Dan Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne