PNL se delimitează de "elefantul" din Parlament care vizează funcţionarii publici "penali"

Funcţionarii trimişi în judecată pentru corupţie nu vor mai fi suspendaţi din funcţie. Aşa sună un proiect de lege iniţiat de patru senatori, dintre care doi de la PNL. Şefa partidului Raluca Turcan s-a delimitat ferm de un astfel de demers.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Iniţiativa legislativă cu privire la Statutul funcţionarilor publici nu are girul PNL şi nu va fi susţinută, a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele interimar al liberalilor Raluca Turcan.

"Măsura suspendării de drept din funcţie a funcţionarului public la momentul trimiterii în judecată pentru o serie de infracţiuni prevăzute în legea în vigoare este necesară şi trebuie menţinută", a precizat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, a fost constatată şi prin mai multe decizii ale Curţii Constituţionale necesitatea unor măsuri de natură a asigura integritatea funcţiei publice.

"PNL se delimitează de această iniţiativă care nu a fost supusă dezbaterii şi deciziei conducerii partidului", a subliniat Raluca Turcan.

Patru senatori au depus în Parlament un proiect legislativ prin care cer ca funcţionarilor publici să nu li se mai suspende de drept raportul de serviciu în situaţia trimiterii în judecată pentru săvârşirea unor fapte de corupţie, infracţiuni cu intenţie sau infracţiuni contra umanităţii.

Iniţiatorii actului normativ sunt senatorii PNL Răducu Filipescu şi Mircea Cazan, senatorul PSD Eugen Teodorovici şi senatorul UDMR Cseke Attila. Mai multe detalii aici.