PNL: "Sănătate să aveţi, că sistemul administrat de Primăria Capitalei e în pragul colapsului!"

După ce, în 2017, a cheltuit 150 de milioane de euro pe paranghelii, acum, pe final de an, Firea decide să taie 100 de milioane de lei de la sănătate, acuză liberalul Cătălin Deaconescu.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Deşi Sănătatea este pe primul loc în preocupările bucureştenilor, Gabriela Firea a ales să taie 100 milioane de lei din bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) din care 18 milioane la capitolul cheltuieli de personal. La cele 19 spitale, situaţia e şi mai gravă, susţine liberalul.

"Conform anexelor publicate, (paginile 863-880!!), veniturile din contractele cu Casele de Asigurări de Sănătate scad cu aproape 30 milioane lei, iar cele din prestări de servicii medicale cu peste 44 milioane de lei. Pe partea de cheltuieli, au decis să taie de la capitolele cheltuieli de personal (minus 32 milioane), medicamente şi materiale sanitare (minus 14 milioane), dar şi de la echipamente medicale (minus 25 milioane)", scrie Deaconescu.

În încheiere, liberalul le doreşte bucureştenilor sănătate, căci sistemul administrat de PMB e în pragul colapsului!

"Dacă mai spunem că în 2017, Duamana a plătit paranghelii de 150 mil euro, cu care putea termina 80% din noul Spital metropolitan, vă daţi seama de dimensiunea dezastrului!

Sănătate să aveţi, că sistemul administrat de PMB e în pragul colapsului!", concluzionează consilierul.