PNL, reacţie dură: Tudorel Toader a ales să fie de partea infractorilor!

În lupta dintre DNA şi infractori, Tudorel Toader a ales în această seară să fie de partea infractorilor, a acuzat purtătorul de cuvânt al PNL, care critică propunerea de revocare a şefei DNA înaintată de ministrul Justiţiei.
Ionel Dancă
Ionel Dancă (Ionel Dancă)

Niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu este suficient pentru revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reacţionat joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

"În această seară avem parte de o seară tristă pentru justiţia din România. Este tristă nu pentru că DNA se identifica cu persoana procurorului-şef, este tristă pentru că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în lupta dintre DNA şi infractori, a ales să fie de partea infractorilor, în această seară. A preluat argumentele campaniei duse în ultima perioadă de persoane aflate în diferite stadii de acuzare şi în diferite stadii de judecată, a preluat argumentele acestor grupuri infracţionale şi retorica acestora. Deşi lista poate părea lungă, motivele invocate de ministrul Justiţiei nu se susţin, revocarea procurorului-şef al DNA nu este oportună în acest moment. Niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiţiei nu este suficient pentru revocarea procurorului-şef al DNA", a declarat Ionel Dancă.

În opinia liberalului, ministrul Tudorel Toader nu face altceva decât să preia practic retorica infractorilor.

"Dezamăgitor pentru un profesionist al dreptului, aşa cum se pretinde domnul Toader, este preluarea nu atât a argumentelor infractorilor împotriva luptei anticorupţie, ci a retoricii acestora, invocarea unor termeni cum ar fi decapare, sau a modului de prioritizare a unor dosare, sau falsificare de înregistrări, diferenţe dintre stenograme şi înregistrări, acestea au făcut parte din recuzita celor care în ultima perioadă au demarat şi susţinut o campanie înverşunată de blocare a activităţii DNA. Solicitarea de revocare a procurorului-şef făcută de ministrul Justiţiei afectează în mod grav încrederea în lupta anticorupţie, încrederea în respectarea legii, atât a cetăţenilor cât şi a celor care trebuie să vegheze la respectarea legii şi să verifice respectarea legii, respectiv procurorii şi magistraţii", a precizat Ionel Dancă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, în momentul în care şefa DNA e revocată la presiunea unor persoane care au dosare penale instrumentate, aflate pe rolul instanţelor de judecată, respectarea legii şi lupta anticorupţie în România devin opţionale.

"Acest lucru nu poate fi acceptat într-un stat de drept al Uniunii Europene. Apelul făcut de PNL este la respectarea legii, la respectarea statului de drept şi la abandonarea oricărui atac la independenţa şi activitatea instituţiilor judiciare. S-a văzut în această seară presiunea exercitată de PSD şi membrii ALDE care strigau disperaţi: 'Tudorele, nu se mai poate, fă ceva!' Din punctul nostru de vedere se impune demisia din funcţie a ministrului Justiţiei, care a dezonorat în această seară atât funcţia de ministru al Justiţiei cât şi pe cea de profesionist al dreptului, aşa cum îi place să se prezinte domnia sa", a subliniat Ionel Dancă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne