PNL: Nu trebuie "umflat" Guvernul ca să fie mulţumiţi PC sau Voiculescu

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL, afirmă că în USL nu ar trebui căutate soluţii pentru a-i mulţumi pe partenerii de guvernare, "indiferent dacă aceştia se numesc Partidul Conservator sau Dan Voiculescu", iar Guvernul nu trebuie "umflat" în mod artificial.

"PNL este îndreptăţit să facă modificările pe care le consideră necesare în cadrul Guvernului României. PNL nu a avut niciun moment pretenţii mai mari sau mai mici, nici să se numească vicepremieri în plus în Executiv. Nu dorim sub nicio formă să umflăm în mod artificial Guvernul. Actuala distribuţie a portofoliilor şi numărul acestora au fost acceptate odată cu formarea actualului Executiv. PNL nu împiedică prin nimic buna funcţionare a Guvernului. Am făcut o serie de schimbări la nivelul miniştrilor liberali. În rest, nu a existat nicio altă pretenţie din partea noastră la aceste discuţii cu partenerii de guvernare", precizează Pocora, într-un comunicat transmis miercuri.

Liberalii subliniază că nominalizările pe care le-au făcut pentru posturile vacante din Guvern au avut în vedere promovarea unor "oameni cu un istoric profesional şi politic ireproşabil".

"Domnul Klaus Iohannis este un om cu o anvergură de necontestat, un politician care a dovedit prin funcţia de primar al municipiului Sibiu reale abilităţi de administrare şi are o expertiză importantă în domeniul politicilor publice. Postul de viceprim-ministru pentru care a fost propus prim-vicepreşedintele PNL trebuie să fie ocupat de cineva care să deţină aceste calităţi pe care domnul Iohannis le întruneşte", se mai menţionează în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor afirma că primul ministru Victor Ponta şi-a exprimat acordul cu toate nominalizările făcute de PNL, fapt pentru care "nu se poate spune că Partidul Naţional Liberal prelungeşte aceste discuţii şi în niciun caz că este vorba de orgolii".

"Miniştrii propuşi de PNL sunt pregătiţi să lucreze imediat ce premierul va demara procedurile. Victor Ponta nu trebuie decât să opteze pentru un om care a demonstrat de-a lungul timpului un ridicat nivel de profesionalism în conducerea şi coordonarea instituţiilor statului. Nu trebuie să căutăm soluţii de mulţumire a partenerilor politici, indiferent dacă aceştia se numesc Partidul Conservator sau Dan Voiculescu", se mai arată în comunicatul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne