PNL, mutare strategică: Vrea să interzică prin lege traseismul politic

Parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi riscă să îşi piardă mandatul, potrivit unui nou proiect de lege pe care intenţionează să-l depună PNL.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Liberalii au decis să depună un proiect de lege care vizează combaterea traseismului politic, fenomen ce deteriorează grav democraţia din România, a anunţat luni, la Parlament, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi să îşi piardă mandatul", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PNL, traseismul trebuie oprit pentru că reprezintă o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ.

"Ceea ce mă priveşte pe mine ca om care fac parte din societatea românească, ca om care se întâlneşte în fiecare zi cu cetăţenii români şi care ştiu foarte bine ce gândesc oamenii, fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România. De-a lungul timpului s-au constituit guverne care în votul care exista în spatele Parlamentului nu aveau nici 35%", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne