PNL mai face o achiziţie: un primar cunoscut pentru faptul că a agresat un tânăr care l-a înfruntat pe Dragnea

Eduard Dziminschi
Eduard Dziminschi (Captura Video)

Alţi trei primari PSD suceveni au trecut la PNL, convinşi de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, relatează Ştiri din Bucovina. Printre aceştia se numără şi primarul PSD al comunei Moara, Eduard Dziminschi, devenit cunoscut presei după ce, în aprilie 2019, s-a numărat printre cei care au încercat "să îl pună la punct" pe tânărul numit "nimic" de Liviu Dragnea la un miting electoral.

 width=Reamintim că pe 19 aprilie 2019, Liviu Dragnea a avut o reacţie virulentă, în timpul mitingului electoral de la Dumbrăveni, Suceava, atunci când un cetăţean din mulţime a îndrăznit să susţină că partidul nu a făcut nimic pentru români.

"Prea mult timp această zonă n-a fost ajutată. Prea mult timp această zonă doar a fost minţită şi exploatată electoral. Azi, în acest judeţ sunt proiecte de investiţii, de dezvoltare de peste 1,4 mld lei noi. Dacă facem comparaţie cu ce era înainte, gândiţi-vă doar pentru un judeţ cât de mulţi bani e nevoie ca să aducem satele şi oraşele româneşti la un nivel apropiat de cel din Europa. Gândiţi-vă cum ani de zile nu s-au interesat de satul românesc şi vă spun de ce. I-am urmărit la televizor, în online, cum se raportează ei la cetăţenii români, cum vorbesc ei despre oameni, ei vorbesc că românii n-au educaţie, unul spunea odată că românii sunt leneşi că stau şi beau în faţa curţii, alţii spuneau că dacă la medici şi profesori nu le convin salariile să plece din ţară. Şi acum vin şi plâng pe umărul cui?", declara Dragnea.

"Ce am făcut noi?", întreabă retoric Dragnea.

"Nimic", a strigat cineva din sală.

"Nimic eşti tu, ţi-o spun direct, ai răbdare să spun ce am făcut noi, mincinosule! Am mărit salariile la medici aşa cum n-a făcut nimeni şi medicii nu mai pleacă. Pentru că avem nevoie de ei aici, să ne trateze pe noi, nu să trateze străinii. După bătaia de joc la adresa dascălilor care trebuie să ne educe copiii am mărit salariile şi se vor mări an de an cu câte un sfert. La pensii, în anul viitor pensiile vor fi cel puţin duble, începând cu 2021 vor fi şi pensii mărite triple", i-a ricanat Liviu Dragnea.

Imediat după, trei persoane l-au împins şi îmbrâncit pe tânărul care şi-a permis să îi răpundă lui Dragnea. Cel mai agresiv dintre pesedişti care l-au împins pe tânăr ar fi fost, potrivit presei, primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi.

„În ţara asta nu mai ai voie să îţi spui punctul de vedere. Iată cum nişte flăcăi, între care primarul de la Moara, Eduard Dziminschi, sar să îl potolească pe un tânăr, care l-a huiduit pe Liviu Dragnea”, relata atunci jurnalista Oana Şlemco, prezentă în sală.